maanantai 13. elokuuta 2012

Saaristolaisleipä / Nauvon limppu

Iltapalaleipiä:


1l piimää
50g hiivaa
3dl siirappia
3dl olutmaltaita
3dl vehnäleseitä
3dl ruisjauhoja
1rkl suolaa
10dl vehnäjauhoja
2rkl voita voiteluun
siirappivettä valeluun
       
Annoksesta tulee 2 leipävuoallista.
Lämmintä piimä kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää muut aineet joukkoon ja sekoita. Kaada voideltuihin vuokiin taikina ja anna taikinan nousta n. 1½ tuntia. Paista leivät 175 asteisessa uunissa. N. 1½ tunnin kuluttua voit valella päälle siirappivettä. Anna olla vielä puolisen tuntia uunissa. Jäähdytä leivät ennen kumoamista. 
                                                                                                                                                    



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!