tiistai 2. huhtikuuta 2013

Sama pari eri pari


Jotain olen tässä pyhinä saanut aikaiseksi. Pari tilauspussukkaa tuli valmiiksi, geisha-paperista tehdyt ovat olleet tykätyimpiä. Vahapintaisista edelleenkin saisi helpommin tehtyä, ei ainakaan menisi niin helposti papaeri rikki, mutta ei voi mitään..

 
Kissan oli tietysti tultava kuvaan
 
 
 

Sitten olen vääntänyt sukkaa aikas kivalla kuviolla. Poikittainen nostosilmukkakuvion otin yhdestä käsityölehdistä (Diana-myssyjä ja asusteita-12). Kuvio näkyy kivasti, kun on monivärinen ja yksivärinen lanka. Sain äidiltäni yhden kerän Novitan Polkua, jota käytän Nalle langan parina. Erilaiset ovat joo, ja Polku ei sukkalangaksi kyllä yksin sovi, ei varmaankaan kestä. Mutta toistaan tukien :) Värin vaihtuminen tulee aika hitaasti Polussa, joten sukista tuli myös aivan eri väriset!


 
 

 
 Peruskuvio: s-määrä 8:lla jaollinen
Luo yksivärisellä 60s, jaa neljälle puikolle ja neulo 3 krs o, sitten värillisellä 1 krs o, 12 krs resoria ja 1 krs o. jatka sitten peruskuviota.
1.-3.krs yksivärisellä: *1 s o, nosta 1 s n neulomatta(lanka s:n takana), 2 s o*, toista *-*.
4. krs yksivärisellä: 1 s o, nosta 1 s n neulomatta( s neulotaan krs:n lopussa), 1 s o,*3 s ristiin( nosta 2 s apupuikolla työn taakse, 1 s o, sitten apupuikolla olevat s o)*, toista *-*, neulo 3 s ristiin; neulo sitä varten krs:n alussa nostettu s o, 1 s o(=krs.n vaihto; apupuikolla oleva 2. s on seur krs 1. s)
5.-7. krs värillisellä *3 s o , nosta 1 s n(lanka on s.n takana*, toista *-*.
8. krs värillisellä *1 s o, 3 s ristiin*, toista *-*. Toista 1.-8. krs:sta jatkuvasti.
Kantapään ja varvasosan neuloin Nallella.

2 kommenttia:

 1. Hei ja kiitos kivoista blogi-teksteistä,
  Voiko sinulta tilata karkkipaperipussukoita? Haluaisin asiasta lisätietoa.
  Terveisin Elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos:)
   Olen jonkun verran työkavereille tehnyt tilauksesta pussukoita. Minulla on aika paljon menoja ja puuhaa vuorotyön lisäksi, enkä halua ottaa pussukoiden tekemisestä pakkoa/stressiä. Eli voin kyllä niitä tehdä, mutta niin ettei pusukkalla ole kovaa kiirettä eikä montaa kerralla. Olen vähän tehnyt niitä fiiliksen ja ajan mukaan, siihen kaverit ovat tyytyneet. Kesällä, jos on sadepäiviä voi pussukat valmistua nopeasti, jos taas ei, en sisällä paljoa viihdy.

   Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!