keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Jes, sadesäätä!


Muutama aamu tässä jo ehti olemaan pakkastakin, mutta nyt sataa vettä ja on lämmintäkin. Se sopii tällä hetkellä sen takia minulle, että ehdin toivottavasti vielä käyttämään tuunaamani sateenvarjoa.
Nuorisolla on syyslomaviikko ja minulla tänään viikon ainoa vapaa päivä. Eilen olin aamusta iltaan töissä, mitenköhän olen oikein työni suunnitellut...Senpä takia onkin lasten iloksi tehtävälappuja keittiönpöydällä aamuisin odottamassa, ettei loma ihan peukaloita pyöritellessä menisi. Arvatkaa vaan tykkäävätkö niistä;)
Tänään hyvin syksyisenä, tosin lämpimänä, tuulisena, pimeänä ja sateisena päivänä


Omenapuusta on vihdoinkin kaikki lehdit tulleet alas. Haravoidakin piti, mutta sitä en vesisateessa viitsinyt

aloitin aamukahvilla, koiran ulkoilutuksella vesisateessa.

  Vielä on kauluri päässä, tosin jo useasta kohtaa jesarilla korjattu

Jatkoin junasukkien ja koukuttujen lapasten päättelyllä.Toinen lomalaisista heräsi. Luin eilisen ja tämän päivän aviisin. Herätin vanhimman. Tänään on siivouspäivä. Tosi kivaa, pimeää ja sataa, no pakko nyt ainakin se oli tehdä. Tytär pääsi auttamaan pölyjen pyyhkimisessä, mattojen puristamisessa vesisateessa. Sitten ruuanlaittoa, nopsaan lihamakaronilaatkkoa uuniin, käsky isännälle ottaa se uunista pois, ja tallille juoksuttamaan hevosta vesisateessa. Märkänä ja nälkäisenä kotiin. Ihanaa, suoraan ruokapöytään. Ja sitten kiireenvilkkaan siihen, mitä koko päivän olin odottanut, eli sateenvarjon tuunaukseen. Idea oli niin kiva, että pakko saada itselle myös sellainen. Just ja just raaskin ottaa virkkaamani liinat käyttöön. Autotallissa sumuttelin pitsiliinakuviot varjoon, koska ulkona satoi.
Aika voimakas haju tuli, vaikka ovet oli auki. Jätin varjon sinne kuivumaan, isännän käskystä..Sraymaali oli valkoista matta akryylimaalia, Maston. Halvin, mitä löysin. Ihan kivan näköinen tuli. Illalla laitoin alulle maalaisleivän. Kovin kuitupitoinen ja terveellinen "ranskanpulla" tämä ei ole, mutta toivottavasti muuten huomenna lämpimänä maistuu ennen töihin lähtöä. Vielä viimeksi saunaan. Ja sade ropisee ikkunoihin vieläkin ja pimeys jatkuu. Tyttärellä oli sopivasti pimeänajon harjoitukset illalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!