torstai 23. huhtikuuta 2015

Talvesta selvinneet


Zilga-viiniköynös on lupailujensa mukaisesti talven kestävä, kestää jopa -40 astetta. Minulla on pieni heiveröinen taimi. Se vietti talvensa purkissaan kurpitsamaassa pistokas- ym purkkien kanssa.Suurempia peittelyitä en talveksi laittanut. Kurpitsamaassa olleet ruhonsilppu kokkareita laitoin juurelle. Nekin linnut kuoputtivat minne sattuu. Kevät talvella, kun aurinko jo hyvästi lämmitti, mutta yöllä kymmentäkin astetta pakkasta, peitin kaikki harsolla. Koska juuri siinä vaiheessa monet kasvini ovat kuolleet. Luulin jo viiniköynöksenkin kuolleen, näytti kuivuneelta oksalta. Mutta kyllä sieltä vaan ankeista oloista huolimatta on silmut tulossa. Jess!



Kylmänkukan sain viimevuonna puutarhayhdistyksemme puutarhavierailusta ja sekin on talvehtinut purkissa jonkin unikon kanssa(sattumalta purkissa mukana).



Puutarhassa on puuhailtu, hankaluuksien kera. Laitan postauksen siitä, kun ko projekti valmis. Eilen laitoin ruusu-, lehti ja kukkakaalin siemenet multaan. Meloonilla(Santon) on sirkkalehdet ja kahdenlaista valkoista tomaattia on aluillaan. Valkoiset tomaatit ovatkin tämän vuoden erikoisuudet. Eli kaikki neljä tomaatin siementä itivät, 2 lumipalloa, Sowball ja Tomat lotus, valkoinen venäläinen tomaattilajike. Sain siemeniä 5 sentin hintaa puutarhaillastamme. Toivottavasti näistä myös jotain tulisi, ehkä varmimmin Tigerella-tomaatista, jotka huonon valon takia ovat aika hujoppeja.



 

2 kommenttia:

  1. Minäkin laitoin eilen lisää siemeniä multaan, vielä olisi muutamassa pussissa. Kylmää on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on kylmä, eilenkin kun ulkona touthuttiin, oli pakko laittaa kunnon toppavaatteet. Vähemmillä tuli ihan hirmuinen vilu, sormetkin kohmeessa. Sen sijaan maanantaina sai heittää takin pois, kun oli niin lämmintä! Äitienpäivän aikaan laitan kurpitsansiemenet multiin, loput tulevatkin sitten ulos aikanaan.

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!