torstai 23. heinäkuuta 2015

Mansikoita



Mansikoita on minun pikkumaasta tullut tänä kesänä niin paljon, että olen saanut muutaman hillonkin tehdyksi. Muina vuosina on saanut juuri ja juuri mansikoita kakun päälle. Sateista on ollut todella hyötyä. Lisää on vieläkin tulossa.
Tein kolmea erilaista hilloa ihan kokeillakseni makuja.


Kaikissa kolmessa ohjeessa on litra mansikoita. Perusjutut, mansikan puhdistamiset, viipaloinnit ja purkitukset ovat myös samat.
Virkkasinpa vielä omasta päästä siut sait pienen mansikan kuvausrekvisiitaksi. 

Basilika-mansikkahillo
½ ruukkua basilikaa
2,5dl hillosokeria

Upota ensin basilikan oksat kiehuvaan veteen ja sitten heti jääkylmään. Näin vihreä väri pysyy niissä. Perkaa mansikat, huuhtele ja viipaloi mansikat. Laita mansikat ja sokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä n 15min ilman kantta. Kuori vaahto pinnalta. Lisää silputut basilikanlehdet seokseen, sekoita varovasti. Purkita hillo kuumiin steriloituihin purkkeihin. Jäähdytä ennen kylmään laittoa.

Laventeli-mansikkahillo

2,5dl hillosokeria

½ rkl laventelinkukkia

Keitä mansikat sokerin kanssa miedolla lämmöllä 15min. Kuori vaahtoa, lisää laventelin kukat joukkoon. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna levätä 15min. Sekoita välillä varovasti. Purkita.

Suklainen mansikkahillo
4 dl muscovadosokeria
100g tummaa suklaata, 70%

Keitä mansikat sokerin kanssa miedolla lämmöllä 20min. Kuori vaahtoa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää karkeasti rouhittu suklaa joukkoon. Sekoita kunnes suklaa sulaa, anna jäähtyä hetki. Purkita.

Maisteltu on ja basilikasta sanottiin: jännä maku, laventeli oli voimakas, ja suklaa "tää on hyväääää!"
Hillossa ei ole säilöntäaineita, joten laitan osan pakkaseen, etteivät mene pahaksi. Vielä syödään tuoreita mansikoita, näitä hilloja herkutellaan syksymmällä ja talvella.

 

2 kommenttia:

  1. Oi, miten mielenkiintoiset reseptit sinulla on hilloille.. ja niin kauniit purkit..slurps..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kiva aina kokeilla jotain uutta perinteisten lisäksi. Pinterestistä löytyy vaikka mitä kivoja etikettejä, pitäis vaan ostaa uus tulostin.

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!