maanantai 24. elokuuta 2015

Elonkorjuuta



Ihanan lämmin elokuu, vaikka aamuisin paikoin on ollut reilusti alle 10 astetta(4 astetta alin).

 
Nyt olen saanut marjapuskat melkein tyhjikisi, vähän sinne tänne jäi, jotta saa ulkona ollessaan suuhunpantavaa. Ja odottelen kesäkurpitojen valmistumista, että vois tehdä vielä jotain hilloja.
Eli aika on mennyt puskanvieressä kökötellessä ja taas mehumaijan kanssa mehutellessa, välillä mustikalla, saskatoonitkin on pakkasessa. Tein myös hyytelösokerin kanssa mustaherukasta hyytelöä, koska pihlajassa ei ole ensimmäistäkään marjaa. Kokeilin myös mustaherukkajäätelöä. Soseutin marjat sokerin kanssa ja siivilöin soseen, jonka lisäsin perusjäätelön joukkoon. Marjojen soseesta tuli jokin sivumaku, joka häiritsi minua, toiset eivät sitä kylläkään huomanneet. Maistelin kaikki, munasokerivaahdon ja kermamaidon, niistä ei ko makua tullut. Ehkä kuvittelin vaan..


Talven varalle on säilötty jo kurkkuja, papuja, mansikkahilloja, tilit, persiljat, lipstikkaa, kuminaa, nokkosta, laventelia, musta/puna/valkoherukkaa mehuna, mustaherukkahyytelöä, kaikkia marjoja kokonaisina, mustikkaa..vielä tulee lisää.

 
Savustuspönttö on ollut viime aikoina kovassa käytössä ruuanlaiton suhteen. Siellä on tehty mausteiset lohloperunat ja kukkakaalikratiinit useamman kerran. Että ovat hyviä.


Näistä tein yhden laatikon, oman sadon antimista, porkkanaa, punajuurta, sipuleita, papuja, lehtikaalia, mangoldia, suolaa, mustapippuria ja tietysti kermaa. 
Nostin jo punasipulit ylös, kun parissa sipulissa oli kaulan kohdalla matoja ja mätänemisen merkkejä.


Tämäkin kesä on ollut varsin hyttysetön. Ainakaan meidän pihassa ne eivät ole kiusanneet, eikä mustikkametsällä. Sudenkorentoja sen sijaan on taas paljon.
Hyvää alkavaa viikkoa ja tervetuloa lukijaksi Helinä, olit ensimmäinen blogini, jota aloin seurailla.
 

4 kommenttia:

  1. Upeaa satoa omasta maasta:) Löysin blogisi toisen blogin kautta, täytyypä tulla paremmalla ajalla tarkemmin tutustumaan tähän blogiisi, mutta nyt on nautittava näistä kesän upeista päivistä, joten aurinkoista alkavaa viikkoa sinullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa uudelleen, kävin piipahtamassa sinunkin blogissasi.

      Poista
  2. Sinulla on hieno blogi, lueskelin aika pitkälle menneeseen ja siellä oli paljon samoja "juttuja" kuin itsellänikin esim. koira (jos tuo kultainennoutaja on teidän) ? samoin ihmettelit että punastuuko paprikat koskaan, itse ihmettelin jokin aika sitten että kellastuuko ne paprikat koskaan ja kellstuivathan ne viimeinkin :) Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun täällä vierailee ikätovereita:)
      Kyllä kultsu on oma sylivauvamme ja muutkin täällä olevat eläimet pääsääntöisesti.
      Tervetuloa lukijaksi!

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!