tiistai 9. lokakuuta 2012

Chili-tonnikalapiirakka


Tytär teki maistuvan ja ruokaisan piirakan yhtenä iltana. Maistui lämpimänä erittäin hyvälle.

 
 
           Pohja:                                       
              3dl vehnäjauhoja (voi korvata 1dl ruisjauhoja)
½tl suolaa                      
125g voita tai margariinia
½dl vettä                       
 
Täyte:                            
1 paprika                        
 1 pieni sipuli                     
               2 prk tonnikalapaloja öljyssä            
    150g kirsikkatomaatteja       
        200g paprika-chili-tuorejuustoa 
          2dl ruokakermaa                       
        2 rkl Thai Sweet Chili-kastiketta
2 munaa                         
 
Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Kuullota kasviksia paistinpannussa öljytilkassa jonkin aikaa.
Valuta tonnikalasta öljy. Huuhtele kirsikkatomaatit.
Levitä pohjan päälle tonnikalapalat ja paprika-sipuliseos. Yhdistä tuorejuusto ja ruokakerma sekoittamalla kermaa pienissä erissä tuorejuuston joukkoon. Lisää chili-kastike ja munat. Kaada liemi vuokaan. Asettele päälle kirsikkatomaatit. Paista 200 asteessa n. 35 min. Suojaa pinta foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä.
                     
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!