keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kevään eteneminen


Aikaa viimeisestä postauksesta on jo jokunen päivä ja kevät edennyt ainakin välillä lämpötiloiltaan helle lukemiin.
Kiireitä piisaa, uuden kanakopin ja -tarhan teossa, puutarhahommissa ja ylioppilasjuhlien suunnitteluissa ja valmisteluissa. 
Olen selaillut yhden jos toisenkin ruokalehdin leivontareseptejä, kirjastosta lainasin kassillisen leivontakirjoja, mm Kinuskikissaa ja Ulla Svenkin kirjoja, netistä loput. Monenlaisia täytevaihtoehtoja kakuille ja koristusmalleja on löytynyt.
Päädyin kokeilemaan sokerimassaa. Eipä se niin vaikeaa ollutkaan. Sen tiedän, että liian paksuksi sitä ei saa jättää, koska silloin se jää useimmilta syömättä, 5mm on aivan liikaa. Eli puolet siitä sopiva. Ostin 250g paketin ensin, se ei riitä kuin pienelle kakulle. Paketissa ei mitään mainintaa minkä kokoiselle kakulle riittää. Kokeilun jälkeen ostin 500g, joka varmasti menee kunnolla ison kakun yli.
Täytteeksi kokeilin mustikkatäytettä Kinuskikissan kirjasta, Kinuskikissa leipoo-tervetuloa juhliin. Tämän kirjan kannattaisi ihan ostaakin.



Mustikkatäyte:

2dl kuohukermaa
100g maitorahkaa(vanilja)
3 liivatelehteä
200g mustikoita
½dl sokeria

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä vaahtoon rahka. Soseuta mustikat ja ota siitä n. 1dl sosetta kattilaan. Kiehauta se ja lisää liivate siihen, jonka lisäät kermaseokseen. Lisää sokeri.
Täyte ei ole makea, joten sopii erittäin makealle sokerimassa kuorrutteelle. Samalla ohjeella vadelmatäyte. Näitä kerroksia sitten vaan enemmän, niin saa korkean kakun.


 
 
Puutarhassa liljakukot ovat päässeet hengestää, muutama lehtokotilo samoin!
Ilmeisesti pakkanen puraisi japaninakileijan komeita nuppuja? Esikoihin ei vaikutusta:)








 

Rakensin uuden laatikon vanhan yrttilaatikon seuraksi. Yrttilatikossa retiisit jo suht isoja. Uuteen laatikkoon tuli salaatteja ja mangoldeja. Kuvassa näkyy muukin uuteen käyttöön tehty kierrätys. Vanha keinun runko narutettiin isoksi jalkapallomaaliksi. Eipä ole silläkään enää ollut aikoihin käyttöä, paitsi että siihen saa kivasti kiinnitettyä riippumaton.





Kaupunkilaispupu, tyttären uusi lemmikki,  tuli kylään ja oli varsin innoissaan nurmikolla hyppelemisestä. Hero oli sen sijaan pupusta varsin kiinnostunut. 











2 kommenttia:

  1. Kiitos kakkuvinkistä! Rippijuhliin voisi tuollaisen tehdä ;)

    Ihana pupu!

    Terkuin Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se mukavaa, että on lämmintä, mutta leipomiset ym työn touhut on kyllä näillä 28-30 asteen helteillä yhtä tuskaa. Mukavemmin meni pojan rippijuhlat maaliskuulla.

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!