keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Sesonkiajat alkavat


Nyt alkaa luonnosta ja puutarhasta saamaan syötävää. Monenlaista on jo saanut, esim voikukkia eri muodoissaan kuten nuppuja ja kukkia, lehtiä saalaatteihin. Maitohorsmatkin alkavat kasvamaan ja nokkosta on tarjolla, vuohenputkeakin löytyy, kunhan tunnistaa sen oikein.



Mutta raparperi on puutarhan sesonki. Ja siitä on tullut tehdyksi mm tällainen raparperikakku. Laitoin juoksevan margariinin tilalle rapsiöljyä, jota käytän pääsääntöisesti rypsiöljyn kanssa omassa ruuanlaitossani ja leivonnassa. Saattaa olla, että pieni sivumaku kakusta löytyi,kun oikein maisteli, mutta kotiväelle tehtynä ei haitannut ja syödyksi tuli. Leivonnaiset ovat taas aivan keltaisia, omien kanojen munien takia;)ja niitä riittää.



Raparperikakku

1½dl sokeria
½dl fariinisokeria
3 kananmunaa
1½dl juoksevaa margariinia
4½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

täyte:
3dl raparperinpaloja
½dl fariinisokeria
1tl kanelia
1tl kardemummaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää munavaahtoon.
Sekoita täytteen aineet ja lisää seos taikinaan. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan.
Paista kakku 175-asteisessa uunissa alatasolla n 50 minuuttia.
Tarjoile vaikka pehmeän vaniljajäätelön kanssa. Oli parempaa jäätelön kanssa kuin kuvassa olevan banaanirahkan kanssa.






Tulppaanit kukkivat





Jes ruusukvitten-pistokkaani on hyvässä alussa

Äiskä huomautti, että kuvassa ei ole kvitteni. No eipä olekaan, vaan köynöshortensia. Kvitteni ei tainnukaa onnistua..mistäs niitä muistaa mitä mihinkin purkkiin on törkänny, kun ei kylttejä laita..

Isäntä osti tällaiset ja nyt se peijooni on myymässä niitä pois, ei sovi muka meidän pihaan...ovat hyvä kuntoiset, sopisivat vaikka hevosen eteen, jos olis vielä sellainen ja muu varustus...



Viime viikolla oli pikkasen tuulista ilmaa ja kasvari meinas hajota osiin. Onneksi isäntä oli paikalla ja huomasi heti, että yksi "lasi" oli lentänyt. Ilmastoteipillä kyllä pysyivät. Nyt ne on poistettu ja kaikki "lasien"reunat on läpikäyty silikoonilla.



Eilen ryytimaa muokattiin ja sipulit ovat maassa.

4 kommenttia:

  1. Noin upeat kiesit kannattaa säilyttää oman pihan koristeena! Kyytiin jotain kaunista kukkivaa, niin sitten niillä on tarkoituskin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta, kukkakoreja jo suunnittelin kyytiin. Kiva, kun piipahdit ja kommentoit:)

      Poista
  2. Tuota raparperikakkua teen kyllä tänään, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota tehdessäni ajattelin takinan sopivan täytekakun pohjaankin, toki ilman raparperia. Raparperia voi sitten laittaa vaikka hillona väliin.

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!