perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kasvulavasatoa
Ensimmäiset retiisit saatu lavakauluslaatikosta. Olen pitänyt lasia laatikon päällä, eli siellä on ollut normaalia lämpimämmät olosuhteet retiisin kasvaa. Salaattia saa jo kasvarista ja pian myös lavasta.Isäntä halusi herneitä itselleen ja sai itse kylvää herneensä yhteen lavaan. Hyvin näyttävät olevan alulla. Nekin ovat olleet lasin alla.Kylvin jo pari, tai onko jo kolme, vuotta sitten kuminaa ja nyt vasta taidan kuminan siemeniä saada. Nimittäin se alkaa kukkia, jes. Muina vuosina on vain kasvattanut lehdit ja joku ötökkä on kiusannut sitä, jonka takia on ollut vähän kitukasvuinen. Olenkin aina pelännyt sen kuolevan kokonaan. Kumina on kaksivuotinen kasvi, mutta aina se ei kasvata toka vuonna vielä kukkia/siemeniä, kuten minullakin.Pistokasangervoni ja herukka alkavat olla jo aika isot. Ymppipäärynäpuuni, Olgan tytär, on lähtenyt hyvin alkuun.
Huomenna olisi kesäreissu Keravalle triplasynttäreille. Hyvää viikonloppua! Mulla alkaa viikon loma. Pääsiskö jo mattopyykille:)
Uusille lukijoille tervetulotoivotukset:)

2 kommenttia:

 1. Kuminaa en olekaan koskaan kasvattanut... Meillä iskivät jotkut ötökät retiiseihin. Ovat kyllä harson alla. Aurinkoista lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ikävää, että ötökät ovat syöneet retiisit, vaikka harsokin ollut. Luulisi sen sentään suojaavan. Yx vuosi mulla söi kanssa jonkun kokeilukasvin ötököt kaikki, että harmitti. Retiisiä onneksi voi kylvää vielä uudestaan.
   Tervetuloa lukijaksi:)

   Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!