maanantai 2. toukokuuta 2016

Niinpä tietysti..


Vaput on vietetty ja lämmintä oli viikonloppuna, tosi hienokeli! Tänäänkin vielä jatkuu auringonpaistetta. Viikkositten maanantaina oli toiset tunnelmat.


Niinpä tietysti, niin siinä sitten kävi minun kompostimulta hankkeelleni. Kääntelin sitä ylösalaisin ja penteleen kotiloita löytyi sieltä! No sen vielä jotenkin olisin sulattanut, mutta monilukuiset läpivänäkyvät helmet, eli munat oli vähemmän mukava löytö! 


No, kyllä sen nyt tiesinkin, että kotilot munivat tuollaisiin avokomposteihin. Mutta ajattelin, kun niitä meillä ei riesaksi asti vielä ole ollut ja ettei minulle niin tapahdu..Hitsi harmittaa! Se komposti on niinkuin piloilla. Ajattelin, että olisin laittanut sinne kurpitsan kesäksi ja että saan itsetehtyä kompostimultaa. Toisin kävi..Heitin munien päälle paksun kerroksen puuntuhkaa. Ei niitä riiviäisiä millään pois saa, mutta pienikin kiusa, tässä kohtaa, on minun ilokseni.
Pikkuhiljaa olen kantanut kylvöksiäni kasvariin päin. 
Siellä kasvaa muuten sipulia, jotta saan aikaisin varsia, kun uudet perunat tulevat kauppoihin (onhan niitä jo siellä). Salaattisekoitus on myös jo pinnassa.
En ymmärrä. Zilgan nuput katosivat, niinkuin kuivuivat. Epäilin jo nähneeni unta, mutta sitten tuli uusia ja nyt taas ovat hävinneet. Syökö niitä joku, onko kasvarissa kuuma, liian kostea, märkää vai mitä??!
Tässä kuvassa pituuttaan kasvavat kolmelajia tomaattia, paprikaa, munakoiso(tämän vuoden uutuus kokeiluni), lehti- ja parsakaali, purjo, kasvarikurkku, zinnat ja lopeliat. 
Ostin muuten kasvilampun, kun tädilläni oli sellainen ja hänen tomaatin planttunsa olivat jo n kuukausi sitten niin komeita ja tanakoita. Uskon, että lampusta on hyötyä. Mielestäni niin hujoppeja taimeni eivät ole kuin olivat viime vuonna. Tosin nyt en enää ole polttanut lamppua.


Eilen istutin päärynäpuun tonttimme rajalle. Pitäisi ainakin lämmin paikka olla. Hyvin oli puunalku talven säilynyt purkissaa ryytimaassa. Ko alueella on juolaheinaän ym häivytys operaatio menossa. Isäntä sanoi, että nuo "apulantasäkit" on sitten kamalia. On joo, mutta olen saanut häviämään heinikon ym ja se on pää asia!


Kasvarin viereen laitoin jo tässä aikaisemmin yhden kasvulaatikon lisää.


Meillä tosiaan näitä lintuja riittää. Toivottavasti söisivät kotilot tältä alueelta sukupuuttoon. Järripeippoparvi ruokaili viimeviikolla. Västäräkkikin on jo pihalla nähty, eilen pönttöjä katsasteli kirjosieppo. Sitten näin elämäni ensikerran käpylinnun, mutten saanut kuvaa, vaikka salaman nopeasti kameroineni ulos säntäsinkin.

Kanatkin tulivat, kun ilmat lämpeni. Kukolla on ilmeisesti talvella harja paleltunut, kun on sahalaita kadonnut.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!