maanantai 6. toukokuuta 2013

Pajuja joka puolella, muttei missään


Ryhdistäydyin ja sain aikaiseksi pienen pätkän pajuaitaa tukemaan tarha-alppia. olen jo kauan ajatellut pajusta tuollaista tekeväni, isommassa mittakaavassa kylläkin.. Materiaalin hankinta vaan ei ollutkaan niin helppoa miltä se on näyttänyt. Siis lähellämme kasvaa vähän siellä sun täällä pajua, mutta kun lähdin sopivaa tähän risuaitaan hakemaan, ei sopivaa suoraa pitkää oksaa tahtonut löytyä. Siksi sainkin vain tarha-alpille pätkän. Hyvää katkeamatonta pajunoksaa onnistuin valkaamaan. Tarha-alppi tahtoo aina kaatua nurmikolle ja hankaloittaa nurmikon leikkuuta, siksi halusin tuen. Jotain kaupasta ostamia tukia on ennen ollut, mutta ne eivät ole olleet oikein kauniita.
Jotain jo puutarhassa alkaa näkyäkin, sinililjat ja sinivuokot kukkivat. Hyvällä alulla on raparperi ja lipstikka. Niiden käyttöä jo odotankin.

Persiljaa saa pian maasta


Kevätvuohenjuuri


narsissit


esikot nupuilla.

Suurimmaksi osaksi vielä on aika harmaata ja kuolleen näköistä, mutta nytkin sateen jäljiltä ruoho oli vihertynyt enemmän. Pian kukatkin jo kasvavat ja ollaan kesässä. Nyt vaan on vieläkin pakko ollut laittaa puita takkaan, että tarkenee.Kuvattu eilen 5.5, kaikki on vähän ränsistyneen näköistä6.6.12 rönsyleimu kukassa, siperiankurjenmiekat kaivoin melkein kaikki pois syksyllä


Elokuussa kukkivat värimintut

Odotan myös niinkin kiusallisia kuin voikukkia, olen nimittäin löytänyt muutaman hyvän reseptin niille, joita on pakko koittaa.Lauantaina grillattiin ensimmäisen kerran. Tein sisällä uunissa herkkusieniä pekonilla ja homejuustolla. Kaupasta uusi makuelämys ja perusjuttu eli makkaraa pitää myös olla. Itse tykkään eniten ryynimakkarasta grillattuna makkaroista. Rypsipossu on parasta possua, salmiakkipossu tosiaan maistui salmiakille! Hyvää oli! Valitettavasti kuvat ovat vain ennen grillausta, oli meinaan sen verran kova nälkä kaikilla, ettei kuvaamaan ehtinyt;)


Hyvää alkanutta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkuja olette grillanneet! Mekin aloitettiin grillikausi lauantaina. Grillattiin täytettyjä paprikoita, herkkusieniä ja halloumia.

    VastaaPoista
  2. Paprika ja halloumijuusto ovatkin grillattuna hyviä! Kunhan ei saa halloumia pudotetuksi ritilöiden välistä hiilille;)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!