sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Viimeinen syyskuun sunnuntai


Tänään Ape, Tyyne ja Veera lähtivät talvimajoilleen. Höyhenet vaan pölysivät, kun nappasimme kaakatit pahvilaatikoihin ja veimme kotikonnuilleen. Palaavat taas ensi keväänä takaisin. Toivottavasti pari muuta kotkottia suurempana laumana. Oli ihanaa tuo kanaterapia, kesän annoksella ehkä pärjää talven yli.Kanojen viemisen jälkeen talviteloille pääsivät pistokaslapsukaiset, sekä muutkin astioissa omaa paikkaansa odottavat. En kertakaikkiaan nyt keksinyt niille muutakaan paikkaa, kuin ryytimaa(talveksi). Olisi kyllä pitänyt ne nyt istuttaa omille paikoilleen, siis japaninjalopähkinäpuu, karviaispuska ja vihreä herukka, koska keväällä on paljon muutakin puuhaa tiedossa, isompi kanatarha, maalailuja, ylppärit toivottavasti, rippijuhlat, ym pakolliset kuviot.

Pistokkaat: ruusukvitten, koivuangervo, pensasmustikka, viinimarja, köynöshortensia (ei näy kuvassa).Irroittelin pistokkaat varovasti taimikasvatusastiasta ja istutin jokaisen omaan purkkiinsa. Laitoin hiekkapitoista multaa purkeihin ja istutin purkkeineen päivineen kurpitsan paikalle. Kurpitsan olen jo säilönyt odottamaan mm joulupöytää.Muutamia kuvia puutarhasta.

Sitten herkuttelimme illalla lakritsi-ruusunmarjahillojätskillä. Löysin kaupasta jotain, mitä en ennen ole kokeillut, eli lakritsijauhetta.Pehmensin vaniljakermajäätelön ja lisäsin siihen jauhetta. Sekoitin puolihuolittomasti ja sitten pakastimeen kovettumaan. Tarjoiltaessa laitoin viime syksynä tehtyä ruusunmarjahilloa päälle. Hyvälle maistui. Tämä oli pikakokeilu. Pitää surffailla netissä ja hakea leivontaohjeita, joissa on käytetty lakritsijauhetta.
Hyvää alkavaa viikkoa!!

2 kommenttia:

  1. Meidän kotkottajat asuvat vielä kanalassa, sillä lämpöä on toistaiseksi riittänyt ja muniakin tulee mukavasti. Saa nähdä, koska tulee liian kylmä! Kyllä kanaterapia on tosi mukavaa, talvella varmaan on jo niitä ikäväkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei valitettavasti ole kanalaa, tai muutenkaan kunnon sisäsuojaa siis rakennusta. Nyt onkin jo ollut pakkasta yöllä, joten ihan hyvään aikaan ne vietiin. Toki ihan pientä pakkasta kana ei "pelkää", mutta kun hiukankin menee tuon inhimillistämisen puolelle tuo eläintenpito, niin eihän ne tarkene..Mies tokaisi kotona, että pitäiskö nyt tirauttaa. Eli ikävä tais hänelläkin kukkoa tulla;)

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!