maanantai 23. kesäkuuta 2014

Taimi-istutuksia


Pietarsaaren reissulta ostamani mustikka ja kirsikka pääsivät maahaan, sekä jo viime vuonna tädiltäni saamani viherherukka. Kirsikan alta lähti vanha hanhikki. Niitä on tässä jo poisteltu vuosien varrella muiden alta pois.
Latvian matala lupaa olla max 2,5m korkea. Se pääsi aurinkoiselle paikalle, toivottavasti myös suht suojaiselle. Katsotaan tuleeko koskaan kirsikoita, koska kukkimisesta huolimatta luumuja ei näy, missäkö vika? Kirsikan juureen laitan vielä haketta niin, ettei hanhikkien ja kirsikan välistä tarvitse ajaa leikkurilla.


 
North Blue pensasmustikka laitettiin suomalaisten viereen, amerikkalinen on itsepölytteinen kuten on kirsikkakin. Tosin jos mustikalla on kavereita satoa luvattiin 20% enemmän. Tämän hankin isojen koristelumustikoiden toivossa, eihän pensasmustikat luonnon mustikoihin verrattuna maistu miltään. Istusmultana käytin havu ja rodomultaa. Aino ja Alvar ovat saaneet kahvinpuruja juureensa.Viherherukan paikan valitsi isäntä ja oikein hyvä niin, sillä tässä käytettiin käänteispsykologiaa, jota on kelpo käyttää miehiin. Eli he muka asioita päättävät, mutta loppuviimeksi niin ei olekaan käynyt;)Eli ko paikkaa olin itse ajatellut, mutta on klapihommien ja paatinsäilytyksenkin takia vähän riskaapeli, mutta on varsin lämmintä ja suojaisaa etelän puolta. Isäntä sanoi, että puska ei ole ollenkaan tiellä, sepä hyvä!! Jos olisin itse sen sinne laittanut, olisi se taatusti väärässä paikassa..kun vielä saisi sinne jonnekin pähkinäpuun..Nämä hommat tehtiin suht lämpimänä juhannuspäivänä ja nautittiin kakkua. Eilen annoin periksi ja laitoin takkaan tulen, kun oli sisällä niin kylmän kalseaa. Voi itku näitä kylmiä ilmoja. Pionitkin ovat olleet nupulla jo ties kuinka kauan.

Ohje kakkuun löytyy viime juhannukselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!