perjantai 6. kesäkuuta 2014

Vadelmankukkapeitto

Vihdoinkin valmis. Peitosta tuli n 150cmx130cm, hyvin saan sen ympärilleni lämmittämään. Langan pätkien päättely otti aikaa, että voi olla tylsää puuhaa.Tein samalla pientä laskelmaa, miten kauan ko peittoon menisi minulla aikaa ja mitä maksaisi periaatteessa. Yhden lapun tein 12(nopein)-22(ensimmäinen)minuutissa, lappuja on peitossa 110kpl, eli n 26 tuntia, lappujen yhdistämiseen toisiinsa n 6h, viimeistelyyn n 3h, eli 5½ työpäivää. Siis tämä on arvio, aikaa otin vai lapun teossa. Välillä joutui purkamaan, kun oli tehnyt esim yhden pylvään liikaa tms. Seiska veikkaa meni 10 kerää, kaikkia värejä jäi vajaa kerä, sekä yksi Nalle-lankakerä. Tarjouksesta, kun ostin, sain 9 kerää 30e:lla, eli yhteenä langat n 40e, mutta mitä olisi valmiin peiton hinta työpalkkoineen??? Voitte vain laskea tuntipalkkaa. Eli jos tuollaisen lahjaksi saisi, tulisi sitä toden totta arvostaa!

2 kommenttia:

  1. Ihana vadelmankukkapeitto, siihen kelpaa viileinä iltoina kääriytyä! Ja kaunis liina peiton alla pöydällä - itse tehty myös?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peitto on muuten aika painava, kyllä sen alla lämpimänä pysyy. Pöytäliinan olen ostanut joskus vuosia sitten kirppikseltä, tykkään itsekin siitä.

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!