tiistai 19. elokuuta 2014

Vauvat ja 1-vuotiaat..


.pistokkaat. Laitoin tänä vuonna pistokkaita syysleimukukkasesta(en yhtään tiedä minkä värisiä, valkoisia varmaan, kun sitä minulla eniten on..), marjatuomipihlajasta, pensasmustikasta, viliviinistä ja hanhikista. Pensasmustikka ei lähtenyt alkuun, tai ainakin heitin sen pois,samoin hanhikin kävi, ensi vuonna taas uusiksi..Viimeviikolla koulin ne omiin ruukkuihinsa ja ne saavat kasvaa niihin kunnes pääsevät talvehtimaan maahan myöhemmin syksyllä. Leimukukka on helppo lisättävä. Saskatoonissakin silmu näyttäisi olevan, saas nähdä miten keväällä sen kanssa käy. 1-vuotiaat herukat ja ruusuangervot voivat hyvin, joten varmoja kasvatteja nekin. Katkoinkin angervoja, jotta haaroittuisi. Kasvavat aika hontelomaisesti.Yhdestä herukasta yritän tehdä rungollisen puskan, jos vaan pysyy hengissä ja kärsivällisyteeni riittää.











Tänään olin Biolanin tehtään myymälässä, koska siellä oli alennusmyynti. Mm sitä ei niin kehuttua mustaa multaa  1,25e/45l säkki ja syyslannoitetta lähti 15e hintaan matkaan, jonka myös nyt sadekelillä heittelin puutarhan eri kasveille. Istukassipulit olen jo nostanut ylös maasta, muutkin sipulit saa nostaa, kunhan sade vähän taukoaa. Marjat on mehuina ja kokonaisina sekä hilloina pakkasessa. Karhunvatukan satoa alkaa tulla nyt, marja silloin toinen tällöin. Tomaatteja tulee kirsikkatomaatiin, jonka tosiaan jouduin keväällä hankkimaan uuden, kun ei raasu kestänyt räntäsateista ja muutaman asteen lämpöä.





Sen sijan Roman oliivitomaatti, kesti senkin ja nyt vaan odottelen, että sato punastuisi. Se paleltui melkein kokonaan, mutta jäi kuitenkin henkiin. Siis ko. tomaatti, yhden kesän kokemuksella, todellakin sopii avomaalle, eikä ole turhan tarkka kylmille alku kesille. Satoa ei mitään kilokaupalla tule, mutta minun tapauksessani olen tyytyväinen, että olen saanut ne hengissä pysymään ylleensä sadon tuottoon asti. Ja voi että, mietn ihanalle nuo kirsikkatomaatit maistuvatkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!