maanantai 11. elokuuta 2014

Viinietikkaista raparperia


Jopa viikko vierähti nopsaan, kuumaa on ollut, tänään helpotti, hyvä niin, kun koulut alkoivat täällä.
Vielä löytyi käyttökelpoisia raparperin varsia. Vaakani oli jotenkin huonosti pöydällä ja ihmettelin, että miten ihmeen paljon 600g tarvitaan raparperinpaloja! No joo, tästä tulikin itselleni tupla-annos..Onneksi etikkaiset säilyvät yleensä hyvin.



600g raparperia
2 sipulia
100g kuivattuja viikunoita
2tl raastettua inkivääriä
1tl neilikkaa
1tl chilikastiketta
1tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1dl valkoviinietikkaa
2dl ruokosokeria
1tl suolaa
1tl mustapippurirouhetta

Huuhdo ja silppua raparperit. Silppua sipulit ja viikunat. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljalleen n 40min. 
Soseuta seos ja kaada puhtaisiin, kuumiin purkkeihin. Tarjoa liharuokien kanssa. 
Säilykkeen väri ei ole kovin houkutteleva, mutta ei sitä yksinään syödä kuulukkaan. Grilliruuan kanssa sopi, kuten lähialueen panimon tumma olutkin, joka oli tämän kesän ns. maistiaisjuomia.


Ja tietysti päivitystä puutarhassa






















Sudenkorentoja lentelee taas todella paljon. Kaikkien lennot ei onnellisesti lopu.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!