torstai 29. marraskuuta 2012

Broilerista


Broilerin meiramileikkeet

4 broilerin maustamatonta rintaleikettä
suolaa
mustapippuria
0,5-1dl ruohosipulia
rasia herkkusieniä
1dl kanalientä
2dl ruokakermaa
nippu meiramia tai ranskalaista rakuunaa

Hiero leikkeisiin suolaa ja pippuria. Leikkaa sienet siivuiksi ja paista pannulla viitisen minuuttia. Mausta ruohosipulilla. Siirrä sivuun.
Kuumenna voita pannulla, anna leikkeidein kypsyä pannulla 10 min käännellen. Kaada kanaliemi ja kerma pannulle. Anna kiehua kunnes seos hiukan saostuu. Lisää pannuun sienet ja meirami silputtuna. Peitä kannella ja anna hautua täysin kypsäksi.
Tarjoile riisin ja vihreän salaatin kanssa.

Itse vähän reseptiä muuntelin, broilerin tilalla oli kalkkunaa, ruohosipulin salottisipulia ja tölkki herkkusieniä. Sienet lisäsin vasta lienten kanssa ja sipulisilppu jo aikasemmin pehmenemään. Nopeasti hyvää! Riisin tilalle kyllä olisi meillä (mies) toivottu perunamuusia, mutta kun itse en aina haluaisi perunoita syödä ja lapsillekin riisi käy.


 
 
 
 
#######
 
 
Poika oli tehnyt puukäsitöissä hienon tuolin. Kyllä opettajalla on erittäin suuri vaikutus, miten oppilas innostuu aineesta. Se olisi erittäin hyvä pitää mielessä! Poikani tykkää tehdä käsillään, alakouluaikanakin nikkaroi autotallissa aina jotain rakennelmia, mutta sai todistukseen maininnan, että ei ole kovin innostunut, johon sitten kommentoinkin edellä mainitut asiat. En kylläkään opettajasta, joka kysymyksiin tiuski ja huusi ja raivosi, jos jotain ei heti ymmärtänyt. Sinne tunnille oli todella vastenmielistä monen mennä. Nyt yläkoulussa on toisenlainen opettaja, poikani sanookin usein, jes tänään on käsitöitä, taidankin ottaa sen valinnaisaineeksi.Työtkin ovat mielestäni paljon siistimmin tehdyt kuin aijemmmin, tosin ikääkin on enemmän, mutta ajattelisin innostuksenkin näkyvän työnjäljessä. Luulisi opettajalle olevan itselleenkin ylpeyttä nostattavaa, jos saa oppilaat, siis muidenkin kuin parin lellikin, innostuvan aineestaan ja saavan hyviä tuloksia!! Myös hyvin epäammatillista ja raukkamaista nauttia pienten lasten mollaamisesta.
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!