tiistai 26. maaliskuuta 2013

Maljoille nimi?


Löysin kirppikseltä jälkiruokamaljoja, joita jo aijemminkin olen katsellut. Muistan, että lapsuudenkodissani oli tällainen sokerikko( on siis isompi kuin nämä). Maksoin näistä 0,4e kappaleelta,toisessa loosissa oli 1e, joten aika hyvä ostos. Samalla ostin myös tuon pirtsakan Indiskan pöytäliinan. Tietääkö kukaan mitä nuo maljat ovat nimeltään? En jaksanut niin kauaa netissä pyöriä, että olisin vastausta sieltä löytänyt. Olettaisin niiden kuitenkin suomalaiset olevan.

 
 
Samalla tässä paistan sämpylöitä. Katselen ulos ikkunasta lintulaidalla pyrähteleviä lintuja, sekä eilen maljakkoon tuomiani omenapuun oksia, joissa tuntuu silmut kasvavan silmissä. Ulkona on taas niin kaunis ilma, että  ratsastusreissu kaverin kanssa on oikein mukavaa. Pyykitkin vein ulos kuivumaan eka kerran syksyn jälkeen. Jotkut kyllä laittavat pyykinsä ulos ympäri vuoden, itse en viitsi pelata, koska eivät siellä kuitenkaan kaappikuivaksi tule ja mahdollisuus suht isolla narulla on sisällä kuivata. Samaa raikasta tuoksua vaan ei sisällä saa.
Nauttikaa auringosta! 
 
Kävin yhdellä ns antiikkivintillä ja vau, siellä oli kyseisiä maljoja 15e kpl, mutta ei myyjäkään tiennyt muuta kuin, että ovat suomalaista lasia.
 

2 kommenttia:

  1. Maljojen nimestä ei ole tietoa, mutta kauniit ovat ja tuollaisia jalallisia meljoja ei tahdo oikein uutenakaan löytää. Hyvä ja kaunis löytö :) kelpaa sitten tehdä pääsiäisenä jotain herkullista jälkkäriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalallisuuden takia juuri näitä katselinkin ja ostin. Jotain hyvää onkin jo suunnitteilla:)

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!