maanantai 25. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen tulossa


Vuonna 2011 pääsiäinen oli kuukausi myöhemmin kuin nyt, eli silloin oli jo kevät pidemmällä ja krookukset kukkivat. Mutta näihin aikoihin, maaliskuun lopulla, oli paljon lunta. Puolessa välissä huhtikuuta lähes kaikki lumet poissa, joten eikös nytkin parin viikon päästä joku super innokas ole jo haravoimassa pihaansa:) Puupino hommat olivat myös silloin, tavallista myöhemmässä, kun puita ei aijemmin kuulunut.
Viime vuonna pääsiäinen oli huhtikuun alkupuolella ja aprillipäivänä vielä valkoinen piha, mutta viikon päästä pääsiäisenä ei enää juurikaan yhtään ja krookukset alkoivat kukkia pikkuhiljaa. Taas alkoi kevät puuhat omenapuiden karsinnalla ja puutalkoilla.Jotain hyvääkin pääsiäiseksi tulee tehtyä, hyytelökakkuja ja parempaa ruokaa. Lammasta ei meidän pöydästä ole löytynyt, koska kerran mieheni kanssa parikymmnetä vuotta sitten saimme niin todella vanhan villasukan makuista lammasta. Siitä jäi paha asennevika.


 
 
Tänä vuonna otin vähän förskottia ja tein viikonloppuna rahkapiirakan.
 
 
 
 
Pohja:                   
                  
100g voita            
3/4 dl sokeria        
1 kananmuna           
1½-2dl vehnäjauhoja   
1dl mantelijauhetta   
1tl leivinjauhetta    
 
Täyte:                  
 
1tlk (250g)maitorahkaa
1tlk (2dl)vispikermaa 
3 kananmunaa          
3/4dl sokeria         
1dl rusinoita         
½dl mantelirouhetta   
1 sitruunan raastettu 
kuori
½dl sitruunamehua     
2tl vaniljasokeria    
 
Pinnalle:               
   
      1tlk (410g) persikkavii-
paleita
1dl appelsiini-   
marmeladia    
 
1. Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi(halk n. 24cm).
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot , manteli- ja leivinjauhot. Lisää jauhoseos taikinaan. Painele taikina vuuan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
3. Sekoita kaikki ainekset rahkan joukkoon.  
Kaada täyte vuokaan ja paista torttu 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n 30min.
4. Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen koristelua.
5. Valuat persikat hyvin ja leikkaa viipaleet pitkittäin puoliksi, ohuemmiksi lohkoiksi. Asettele persikat tortun pinnalle. Kuumenna marmeladi mikrossa, jotta se notkistuu ja lusikoi persikoiden päälle.  
              
                      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!