sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Suomi-pihlajan oksa


Kävin napsimassa äidilleni, joka on innokas multasormi, suomipihlajasta oksan varttamista varten tavalliseen pihlajaan. Tähän samaiseen puuhun hän on varttanut mm päärynäpuun oksia. Varttettuja erilaisia puita oli muistaakeni kymmeniä eri puissa. Oksa piti laittaa folioon ja haudata lumeen pohjoisen puolelle. Haasteellisinta on saada se pysymään lumen alla. Koira varmasti haistaa mun kaivaukset ja oksa on taatusti silppuna kuten foliotkin.Suomi pihlajani on vielä aikas pieni, vaikka jo useamman vuoden onkin. Paikka ei ole paras mahdollinen.Oksat folioonToivotaan, ettei koiramme innostu kätkemisleikkeihin...Kissoilla on jo kevättä rinnassa, kovasti leikkisiä ovat


Pojan lumitaidetta


Karhunvatukka lumitaideteosten keskellä. Toivottavasti talvehtii hyvinYhdet maatuskat valmistuivat mm bussissa matkatessa.

3 kommenttia:

 1. Ihanan keväisiä kuvia - käyhän hakemassa blogistani sinua odottava haaste!

  VastaaPoista
 2. Minulla myös suomi-pihlaja, joka huonossa paikassa, pitää varmaan vielä yrittää vaihtaa, keräilen erilaisia pihlajia ja suosikki on hopeapihlaja, tosi kaunis :) ihanat maatuskatumput ja kaunis väritys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minäkin paikan vaihtoa ajatellut, sekä viereisen tavallisen luonnon pihlajan kaatoa(se oli alun ajatus). Mutta sanotaan pihlajan olevan ns. pihan pyhäpuu, ja se (vanha) on pihassa ollut, kun olemme tähän uusvanhaan taloon muutettu. Vähän taikauskoinen, juuph. Mahtaisko paikanvaihto onnistua, kun on jo suomi-pihlaja useamman vuoden vanha, kituuttanut kylläkin?

   Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!