lauantai 18. toukokuuta 2013

Huh hellettä!


Huh,eilen oli oikein hellepäivä ja taitaa tulla tänäänkin. En tykkää noin kuumasta ilmasta silloin, kun pitäisi jotain ruumiillista puuhailla. Viileällä on puutarhatyötkin paljon mukavampia. Että vali,vali...Nurmikko alkaa rehottaa, sen leikkuu alkaa juurikin. Narsissini ovat tänä vuonna kukkineet hyvin. Vielä on tulemtta sellaisia maatiaisen näköisiä.


 

 
 Japaninakilleija, viime vuotinen perennanvaihto tulijainen

 
 Vuorenkilpi

 
 
Marjatuomipihlajaan tulee toivottavasti paljon marjoja
 
 
 


Maa-artisokasta tuli tehtyä vielä sosekeittoakin, resepti omasta päästä siinä ruokaa laittaessa. Eli kasvisliemikuution, perunoiden(hiukan), tuorejuuston ja mausteiden sekoitus tehosekoittimella ja hyvää tuli.

 
Pojan tekemästä kakusta oli pakko laittaa kuva


Kävin eilen hikoilemassa kaupungissa, kävin mm. K-raudassa, jossa oli ihania sisustusjuttujakin, lasipurkkeja, koreja laatikoita jne. Ihana rautainen koirakoristekyltti maahan laitettavaksi, koira pissimässä ja koiran päällä luki NO. Meidän omassa puutarhassa niitä voisi omalle koiralle olla siellä täällä;) Mukaan ei kylläkään tarttunut mitään, kävin tekemässä hintavertailua WC-pöntön kannesta ja eroa oli 6e saman merkkiselle kannelle. En ole ennen käynyt Lildlin vasta paistettuja leipiä ostamassa, jestas siellä oli ihan ryysis, että pääsi jaolle!!


 

 

Ruokakaupasta grillitarpeita. Eli parsaa, mozzarellaa, ananasta, makkaraa ja raparperille kastike. Grillauksen jälkeen parsalle sitruunaista rypsiöljyä, sormisuolaa, pippuria ja mozzrellaa. Jälkkärin eli grillattujen raperperien päälle turkkilaistajogurttia, jossa kermavaahtoa ja vaniljasokeria, vähän muscovadosokeria päälle.
Kauhistus, viime vuonna ryytimaa oli lähes istutettu tähän aikaan, nyt vauhtia töppösiin!

Postaus päivitys heti.K-raudassa oli liitutaulutarraa, siis kontakstimuovin kokoista rullaa, onko kukaan käyttänyt, miten toimii?

2 kommenttia:

  1. Kiitos vierailuista/kommenteista blogissani! Minä en tahdo joutaa tänne blogimaailmaan nykyään ollenkaan, olen kai tullut vanhaksi ja hitaaksi ;)
    Ihania kuvia kukista ja nam, herkuista!
    Sain kasvimaan laitettua viime viikolla, perunat vielä puuttuu penkistä, kun eivät meinaa tehdä ituja.
    Eilen laittelin kesäkukkia ja muutamia uusia perennoja, kyllä tarkeni :)Toivottavasti ei tuu enää hallaöitä.
    Liitutaulutarraa en ole kokeillut, maalia kyllä. Muistaakseni Aika on taikaa blogissa JaanaElina oli laittanut tuota tarraa jääkaapin oveen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vastavierailusta Irma:) Minulla on ollut nyt vähän huonon tuurin aikaa, ja siksi kaikki on myöhässä jne. Mutta postaan tuosta huonosta tuurista kunhan kerkiän.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!