sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Päärynäpiirakka


 


Alla näkyy kirppikseltä ostamani Arabian hedelmälautanen, josta kerroin aijemmin

Murotaikina:
100g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl jauhettua kardemummaa
Pohja:
3/4 murotaikinasta
1 kananmuna
1 prk(150g) vaniljajogurttia
Täyte:
2 päärynää
1 dl aprikoosimarmeladia
1/4 murotaikinaa

Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet tasaiseksi muruseokseksi. Erota 3/4 taikinasta kulhoon ja sekoita joukkoon kanamuna ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuuan (halk. n. 24 cm)pohjalle. Pese päärynät ja leikkaa viipaleiksi. Poista siemenkodat. Lämmitä marmeladi mikrossa. Lado päärynäviipaleet taikinalle. Levitä hillo päärynöidn päälle. Murenna pinnalle 1/4 murotaikinasta. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!