lauantai 1. kesäkuuta 2013

Vaivaton



Tässä nopea raparperipiirakan ohje, alkuperäinen on tarkoitettu omenapiirakalle, joten sopii moneen. Tarvitset vain taikinakulhon, tarvikkeet, puuhaarukan, piirakkavuuan ja uunin.


 


(Teen itse taikinan tuplana. Rasvoja laitan yht n. 3½dl, eli mitat hiukan knaftina.)

Raparperipaloja oman maun mukaan, n. 3-4 vartta
1 kananmuna
1dl sokeria
1dl öljyä/sulatettua margariinia
1dl ruokakermaa
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
(1tl kardemummaa, pinnalle siirappia, omenapiirakkaan)

Sekoita puuhaarukalla muna ja sokeri, lisää nesteet ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita hyvin. Piirakkavuokaa en ole voidellut ja hyvin lähtee irti. Taikina vuokaan ja raparperin palat päälle ja 200 asteiseen uuniin alatasolle n. 30 minuutiksi.
Eilen tein nopsaan ennen vieraiden tuloa.

Eilen työpaikalla jäi eläkkeelle eräs pitkän uran tehnyt työntekijä. Tarjolla oli mm voileipiä. Tuli puheeksi, että joskus oli juhlissa vakiona voileivät, joita nykyään ei juurikaan enää ole. Taasko aletaan voileipiä tarjoilla, vai oliko kenties  hyvin arvostetun ja tunnetun ammattilaisen oma toive. Ainakin erittäin hyvin tekivät kauppansa. Täytekakkua ei sen sijaan ollut, jota en kyllä itse edes kaivannut.



2 kommenttia:

  1. Tällaisia nopeita ohjeita ei ole koskaan liikaa, usein ei viitsi suurempaa vaivaa nähdä ja nämä ovat paikallaan, herkullisen näköinen piirakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sepäs se, aina ei ole aikaa tehdä monivaihisia leivonnaisia. Meillä ainakin paremman puutteessa on hyvin tehnyt kauppansa kahvin kanssa. Tai ruuan jälkeen suu makeaksi.

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!