maanantai 5. tammikuuta 2015

Pitsa leipävuuassa




Hassu leipä, tulipa kokeiltua tätäkin trendiä. Pull-apart-leipäpizza, nyhtöleipä, valmiit palat jo uunista ulos tullessaan.
Taikina oli suht kovaa, eli pizzamaista, lisukkeet tuli taikina palojen väliin, joiden ansiosta palat lähtevät hyvin irti kypsästä leivästä. Leivästä riitti 20:lle ja oli hyvää esim illalla teen kanssa. Kuten kuvista näkyy, leipäni oli muutaman minuutin liian kauan uunissa.. isäntä jo vahvasti epäilee, että minulla on alkava Alzheimerin-tauti.



3dl vettä tai maitoa
1rkl kuivahiivaa
1tl suolaa
2rkl öljyä
n 8dl vehnä- ati sämpyläjauhoja
Täytteeksi:
200g tuorejuustoa
1½dl aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
1rkl timjamia
2dl juustoraastetta
1 kananmuna
lisäksi rypsiöljyä

Mittaa kulhoon neste, hiiva ja sen verran jauhoja, että saat vellimäisen taikinajuuren.
Peitä liinalla ja nosta kulho lämpimään vesihauteeseen, kunnes juuri kuplii, n 10min. Jatka alustusta. Lisää suola, öljy ja sen verran jauhoja, että saat kimmoisan taikinan, joka irtoaa kulhosta ja käsistä.
Kauli taikina n 30x40cm kokoiseksi levyksi.
Sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa keskenään. Levitä täyte levylle. Leikkaa levystä n 8x8cm kokoisia paloja 20kpl. Nosta neljä levyä päällekäin ja anna taikinan kohota n 30min.
Voitele leipävuoka öljyllä. Nosta hyvin kohonneet levyt lasta apuna vuokaan pystyyn.
Kypsennä leipää 225-asteisen uunin alaosassa n 25 min. Anna leivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.

 Kävin katsastamassa Porin Puuvillan. Tulipahan nähdyksi, ostoskeskukset eivät oikein minua sävähdytä. Tigeristä löysin tämän vekkulin teesihdin.

Käytin joulusta jäänneen vahvan vuohenjuuston palan, ette arvaa miten järkyttävä haju siitä kuumana tuli!! Onneksi haju hälveni leivän jäähdyttyä ja leipä olikin todella hyvää.




Tällainen poloinen on käynyt hämyssä, toisten jo lähdettyä, lintulaudalla syömässä. Liekö pelastunut haukan kynsistä? On todella kesy, mitenköhän kauan pysyy hengissä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!