tiistai 25. syyskuuta 2012

Kermainen kanttarellipiirakka


Tässä lupaamani sienipiirakan ohje:


Pohja:
125 g voita (margariinia)
2 dl spelttijauhoja (laitoin 2dl vehnäj+1dl ruisjauhoja)
1 dl hiivaleipäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1dl (50g) emmentaljuustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
500 g kanttarelleja (n. 400g suppilovahveroita)
1 sipuli hiennonnettuna (3 pientä salottia)
1 rkl voita
2rkl valkoviiniä (en laittanut lainkaan)
3/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
200 g ranskankermaa
3 munaa
2 dl (100g) emmentaljuustoraastetta
1 dl ruohosipulia hienonnettuna

Mittaa kylmä voi, jauhot, leivinjauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon (käsin onnistuu myös). Aja ainekset leikkuuterällä murumaiseksi seokseksi. Lisää juustoraaste ja vesi. sekoita edelleen, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Voitele piirasvuoka (halk 28 cm).
Kauli taikina jauhoitetulla alustalla hieman vuokaa suuremmaksi levyksi( onnistuu ihan suoraan käsin vuokaan taputtelemalla). Nosta taikina vuokaan ja taputtele tasaisesti ylös reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa n. ½ tuntia.
Puhdista ja paloittele sienet.
Kuullota sipulit pannulla rasvatilkassa. Lisää sienet ja jatka paistamista, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää valkoviini ja mausteet. Kiehauta ja anna jäähtyä.
Sekoita ranskankerma ja munat kulhossa. Lisää juustoraaste, ruohosipuli ja kanttarelliseos.
Pistele piiraspohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa alimmalla tasolla 10 min.
Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Jatka kypsentämistä uunin keskitasolla n. 25 min, kunnes täyte on hyytynyt.

HYVÄÄ!
Ohje löytyy Maku-lehdestä 4/12.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!