perjantai 14. syyskuuta 2012

Kesäkurpitsahillo


Ja näitä riittää...

siksipä niistä pitää tehdä, vaikka hilloa, josta osan laitan pakkaseen, osan jääkaapiin. Olen jo monena vuonna tehnyt tätä hilloa, enkä muista mistä ohjeen joskus olen reseptikansiooni ottanut.



Kuvassa näkyy, etten jaksanut kuoria kurpitsaa, sekä että tuli ajatusvirhe, puolen desin sijaan laitoin puoli litraa vettä. Ylimääräisen nesteen kaasin tietysti pois. Kuoritusta kurpitsasta tulee kauniin vaaleankeltaista hilloa, tästä vähän vihrehtävä hippuista.

2 l kuorittua kesäkurpitsaa paloina
0,5 dl vettä
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
0,5 kg sokeria
0,5 tl kardemummaa hienonnettuna
(n. 1 rkl sitruunahappoa)

Keitä kesäkurpitsa, vesi ja sitruuna, niin kauan, että kurpitsa pehmenee. Varo, ettei pala pohjaan. Soseuta esim. sauvasekoittimella.Lisää sokeri ja kardemumma. Keitä vielä 45min. Purkita kuumana joko lasipurkkeihin tai pakasterasioihin. Muista säilytysastioiden puhtaus!
Hyvää esim.lettujen, pannukakun tai jäätelön kanssa.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!