keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

HYI OLKOOT, KAIKENMAAILMAN ÖTÖKÖITÄ


Eilen kiertelin kuvaamassa pihan reunustojen luonnonkukkia perennojen jälkeen.

 
 

 
 

 
Omenapuun alle kasvoi auringonkukka viidakko

 
Metsän pöheiköstä löytämäni pannu ja kattila
 
 
 

 
Viimeisessä kuvassa tarha-alppi ja harjaneilikka perennapenkissä
 

Ja voi hyrskyn myrskyn, niitä kamalia niljakkeita löytyi vaanimasta pöheiköstä!

 
Ensimmäinen kotilo ei kai ole niin paha?? seuraavat näitä lehtokotiloita

KOTILOT valloittavat pian meidänkin pihan! Keräsin nämä ämpäriin, jotka lähietäisyydeltä löysin. Yritin hukuttaa, ei onnistunut. Pitikö se olla kiehuvaa vettä? No tein krematorion pelliämpäriin ja poltin. Tuhkat heitin pöheikköön. Eikös se ole pahaksi kotiloille? Lapset sanoivat minua eläinrääkkääjäksi. Ihan miten vaan, mutta noita en tänne pihan puolelle halua!! Toistaiseksi ovat pysyneet pois, mutta ei ne varmaan kauaa pöheikössä pysy! Nyt annan arvoa sammakoille, joita pihallamme poukkoilee siellä täällä. Nekin ovat inhottavia, mutta eivät tuhoa puutarhaa! Nettiä selatessani viisastuin, joku pitää lemmikkeinä kotiloita ja ne oli ihan kämmenen kokoisia jättiläisiä!! Toivottavasti pitävät visusti teljittyinä;)

Illalla heppaa moikkaamassa kesälaitumella. Toinen ötökkäloimi menossa, ja tässäkin näytti yksi solki olevan jo vähän rikki. Tiedä sitten kuinka paljon loimi kutinaan(polttiaisiin) auttaa.. kaikkine ötökkämyrkkyineen..

 
 
Että noita penteleen ötököitä, onko niitä kaikkia ihan pakko olla!? Kissat ovat onneksi vielä punkeilta säästyneet. Koira sai pantansa kaulaan, koska punkkeja tykkää tuolta pöheiköstä, jossa vilisee ties mitä muuta,keräillä.

 
 
Tällainen pyrttipanta oli viime vuonnakin ja totesin hyväksi punkkien suhteen.
Niin ja mies sanoi, etttä vintillä on asukkaita, hämähäkkien ja hiirien lisäksi, lepakoita! Oli hämyssä nähnyt niiden tulevan lautojen raosta ulos. Jee, onneksi ei ole ötökkäfobioita!! Täällä ei vois asua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!