maanantai 24. kesäkuuta 2013

Super kuun metsästys ja muuta mukavaa juhannusaikaa


Voi tylsyys, vika lomaviikko alkoi ja meno talvea kohti myös;(
Juhannus meni hienosti, oli lämmintä ja aurinkoista, saunottiin, vihdottiin itse tehdyillä vihdoilla, syötiin hyvin ja hyvää, oltiin vaan eli rentouduttiin. Puuhailin yhtä sun toista pientä "tylsää", kuten vävykokelas kommentoi vanhusten juhannukseen. Siitä myöhemmin.
Viime yönä näkyi ns superkuu. Olisi pitänyt olla kunnon objektit, että tosiaan kuu olisi myös näyttänyt isolle. No olihan se aika mollikka. Piti oikein pihasta pois lähteä, että yleensä se nähtiin. Hauska pyörä reissu pojan kanssa, toiset olivatkin jo unten mailla, koska joutuivat tänään töihin.

 
Pyörän vauhdissa kuvattu

 
Ehkä hieman tehostettu taivaan sineä

 

Puutarhan uudet kukkijat juhannuksen tienoilla: sormustinkukka,rohtoluppio ,sinilatva, ruskolilja, harjaneilikka, jaloakileija (ensimmäiset nuput oli joku näivettänyt?), siperianmaksaruoho 


Juhannussaunan jälkeisen kahvittelun maistuva raparperi-mansikka-kermakakku (ohje on K-kaupasta saadusta ruoka-mainos-lehtisestä), olikin ihana ilma juhannusaattoiltana, ei hyttysetkään kiusanneet!
Tulipa maistettua maitohorsmaakin. Ei hassumpaa, aika mietoa, sopii hyvin vihersalaatin joukkoon. Tässä on sitrusrypsiöljyä, sormisuolaa, pippuria ja auringonkukan siemeniä.

2 kommenttia:

 1. Eipä ole tullut mieleen, että horsmaakin voisi maistaa. Jotenkin sen varren tuoksu on aika voimakas, ettei ihan heti uskoisi miedoksi.

  Superkuuta minäkin yritin katsastella eilen, mutta uni yllätti ja aikainen herääminen pakotti petiin ennen kuun bongausta. Kuulostaa kivalta pyöräreissulta yön hämärissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin horsma oli syötynä uusi tuttavuus. Ymmärsin, että versovaiheessa ovat juuri hyviä, ei enää kukinta vaiheessa(saatetaan käyttää kukintojakin, en tiedä). Jossain mielestäni ne olivat vähän kuin parsan korvike. Makuun saattaa myös vaikuttaa kasvupaikka.

   Superkuupyöräily oli hauska:)

   Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!