lauantai 13. syyskuuta 2014

Hetkinen


Olin vähän puutarhahommissa eilen. Istutin yhden pussillisen tulppaanin sipuleita sinne sun tänne. Siitä poikis, että siirränpä tähtiputken uuteen paikkaan, perkasin suikeroalppia pois, joka leviää paikoin holtittomasti.. Jo aikaisemmin tein pienen hätäisen kukkaistutuksen pihlajan alle. Syysvuokko pääsi maahan, se onkin uusi tulokas puutarhaani. Nimensä mukaisesti kukkii syksyllä, näytti vielä olevan nuppuja paljon. Ostin sen vasta heinäkuun lopulla ja oli aika ränsistynyt ja iso. Jaon kahtia ja niin sain kaksi tainta.


 Maa-artisokka aloittaa kukintansa.
Ja siitä sitten lähdin kiertelemään ympäri  puutarhaa ja huomasin, että Goji-marja on alkanut kukkimaan. Mitä ihmettä!! Nyt vasta ja yleensä kukkii, eipä ole ennen kukkinutkaan. Jos niihin nyt pitäisi tulla marjoja, se aika alkaa olla auttamattomasti tältä vuodelta ohi. Harmi! Olisko puska nyt jo 3 vuotta vanha. Talvehtinut on ainakin välillä tosi ankeissa oloissa, kun alkuun unohdin sen kukkapurkkiin. Mutta sitkeä on, kunhan antaisi satoakin. Kasvaa kesällä ihan silmissä. Siksi onkin pakko leikata, jottei ihan piiskainen ole. Mites sen sais kukkimaan keväällä?

Sitten siivosin kanojen koppia ja seurailin muutenkin niitä. Mitäs tuo Klaara oikein touhuaa? Hieroo päätään, johonkin pieneen nystyrään pyrstönsä juuressa? Onko kanoilla jokin rauhanen siellä, vai mikä ihme se nyt on. Hassua puuhaa, enpä ole ennen huomannut.Alkaako meidän ape muuttua kanaksi? No ei kai, se vaan pudotti kaikki pyrstösulkansa ja muutenkin sulkiaan ja on vähän surkean näköinen. Mutta mukavasti on uusia pyrstösulkia ainakin tulossa. Sulkasato ei nyt ihan vielä pitäisi olla.

 Samettiruusut ja lobeliat jaksavat kukkia vielä.


Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!