torstai 25. syyskuuta 2014

Lehtikaalipiirakka


Vielä saa lehtikaalia, joten tämä piirakkaohje on vielä ajankohtainen.



Pohja:
3dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
1tl leivinjauhetta
100g huoneenlämpöistä voita
2rkl kylmää vettä

Täyte:
150g (5-6lehteä)tuoretta lehtikaalia
vettä ryöppäämiseen
2 pientä keltasipulia
½tl suolaa
1/4tl mustapippuria myllystä
3 kananmunaa
2dl ruokakermaa
1dl maitoa
2dl juustoraastetta
1/4tl suolaa
1/4tl mustapippuria myllystä
1dl rouhittua saksanpähkinää

Yhdistä kuivat aineet, lisää voi ja sekoita ainekset käsin. Sekoita lopuksi vesi joukkoon.
Taputtele taikina piirakkavuokaan(25-27cm), myös reunoille. Pistele pohja haarukalla. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin. Huuhtele ja valuta kaalin lehdet. Poista lehtiruotien kovimmat osat ja leikkaa lehdet suikaleiksi. Kiehauta kaali vedessä n 1-2min. Valuta.
Kuori ja hienonna sipulit. Kypsennä sipulit tilkassa öljyä pannussa n 2-3min ja yhdistä esikeitettyyn kaaliin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa n 10min. Poista vuoka uunista ja levitä piirakkapohjalle tasainen kerros kaali-sipuliseosta.
Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää nesteet sekä juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos kaalitäytteen päälle ja tasoittele tarvittaessa aineksia. Ripottele päälle pähkinärouhe.
Paista piirakkaa uunin alimmallla tasolla 200-asteessa n 35-40min. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!