perjantai 12. syyskuuta 2014

Mantelinen omenapiirakka kookosmaidolla


Havahduin tässä, etten ole juurikaan omenapiirakoita tehnyt ja valkeakuulaat alkavat kohta olemaan loppu. Ne kun tulevat niin nopeasti kypsiksi ja tippuvat puusta alas. Hilloja on sitäkin enemmän säilössä. Mm sekaan olen laittanut kesäkurpitsaa, pihlajan- ja ruusunmarjoja.
Tämä piirakka ei ole kovin makea, itseasiassa aika pliisu, syömättä ei toki ole jäänyt;) Pohja oli mielestäni erittäin hyvä. Sitä voin käyttää jatkossakin, kookosmaitotäytettä tuskin enää teen. Mutta on kiva kokeilla jotain erilaista välillä.



150g margariinia
1dl sokeria
1 muna
1dl vehnä/kauraleseitä
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
täyte:
omenoita
1tlk kookosmaitoa
2 munaa
kanelia
vaniljasokeria
päälle mantelilastuja

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna ja vatkaa sekaisin. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Laita pohja piirakkavuokaan. Lado omenalohkot pohjan päälle ja tee täyte. Sekoita täytteen aineet sekaisin ja kaada omenalohkojen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 175 asteisessa uunissa n 30 min tai kunnes piirakka on saanut väriä pintaan.





Minulla taas keltainen piirakka johtuen omista kananmunista. Onpa ollut mukavaa, kun on ollut omavarainen niiden puolesta. Talvipaikkakin on löytynyt, mutta vielä ei ole kiirettä sinne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!