lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pääsiäismäistä jälkkäriä


Eikös sitä yleensä toivoteta munarikasta pääsiästä?
Jälkkäriksi rypsipossun fileelle ja uunijuureksille, omenakastikkeelle ja persikkavihersalaatille vinaigrete kastikkeelle valitsin limejäädyke-ja-appelsiinisalaattia.


 
 

 
 

 

Eli jälkkäriin tuli kananmunia. Kovasti ei raan kananmunan syönti houkuta, mutta lime teki tehtävänsä kerman kanssa ja appelsiinit oli hyviä! Ohjeen kuvassa appelsiinit normaali värisiä, minulla sokerin värjäämiä.
Kastikketta ei olisi tarvittu (mutta mies sitä yleensä kaipaa joka ruuan kanssa), ja se oli mielestäni liiankin omenainen, ja porkkanat ei kypsyneet, joten jäivät sattumiksi kastikkeeseen. En toiste enää tee. Eli lihasta ja juureksista tuli riittävästi kastiketta. Juurekset olivat lihan kanssa tosi hyviä, ehkä ensikerralla laitan vähemmän hunajaa(nyt 1rkl). Laitoin lihan juuresten alle ja liha pysyikin mureana ja mehukkaana. Hedelmät vähän kärvähtivät, kun en ajoissa huomannut laittaa leivinpaperia suojaksi. Oli uunissa noin runsas tunti, tarkistin lihan kypsyyden, joka meillä on kypsää, ennen kuin otin uunista pois. Juurekset juuri sopivan kypsiä. Vinaigrette oli pettymys, se tehtiin ,rypsiöljyyn, ananasmehuun, omenaviinietikkaa, sokeria ja pippuria.

Kurre viihdytti minua aamukahvilla.


 
 

  
Kunpa olisi kunnos kuvausvehkeet, olisin saanut kuvia pyrstötiaisista.


4 kommenttia:

  1. Hei! Voitti liput messuille, laitathan osoitteesi pikaisesti sählöpostiini anunpuutarha@luukku.com

    VastaaPoista
  2. No voi hyvä ihme! Mites mulla nyt tää arpa onni näin hyvä on!:) Miksen sitte lotossa voita koskaan mitäänaa??

    VastaaPoista
  3. Ihanat herkut, yritän jättää tuon raaan kananmunan pois joka ohjeesta, kun ei sitä voi syödä :) hyvin pystyy soveltamaan. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta. Allergiaa ei meillä ole, mutta napanuoran pureksiminen, jossain hyvän yhteydessä ei mukavalle tunnu, ajatuskin puistattaa. Kun se "klöntti" ei osu omalle kohdalle kaikki hyvin ;)
      Hyvää huhtikuun ensimmäistä viikkoa sinullekin!

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!