perjantai 14. kesäkuuta 2013

Punasipulifocaccia

 
 
 
 
 
 

25g hiivaa
3dl vettä, n 37-asteista
2rkl oliiviöljyä
1tl suolaa
6-6½ dl vehnäjauhoja

Koristelu:
1dl kivettömiä oliiveja
2 punasipulia ohuina siivuina
2rkl oliiviöljyä
2tl sormisuolaa

1. Murenna hiiva kulhoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja öljy.
2. Lisää jauhot ja vaivaa taikina hyvin ja anna nousta liinan alla n 45 minuuttia.
3. Painele taikina jauhotetulla leivinpöydällä käsin tasaiseksi levyksi ja kääntele sitten taikinan reunat kohti leivän keskustaa. Toista tätä muutaman kerran.
4. Muotoile taikinasta soikea litteä leipä, kooltaa n 20x30cm. Nosta leipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna leivän nousta liinalla peitettynä puolisen tuntia.
5. Laita uuni päälle, 200 astetta.
6. Painele kohonneeseen leipään koloja oliiveja varten. Ripottele päälle sipulisiivut, öljy ja sormisuola.
7. Paista leipää uunin keskitaslla n 30 min. Tarjoile uunituoreena.

2 kommenttia:

  1. Foccaccia on niin hyvää, viimeksi tein perunalla päällystettynä, nam, mutta tuo sipulinenkin on takuulla herkullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Kaikki ovat vävyehdokasta myöden tykänneet! On myös helppo tehdä. Varmasti teen tätä perinteisen saaristolaisleivän kanssa syksyn puutarhakutsuille.

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!