maanantai 20. huhtikuuta 2015

Raku


Viikonloppuna oli raku-kurssin viimeinen kerta. Se olikin se itse mielenkiintoisin ja koko päivän vievä homma. Enpä olisi uskonut, miten jännittävää se olikaan aivan loppuun asti! Sitä oli kuin lapsi, kun ei tahtonut malttaa odottaa vaiheita riittävän kauaa, vaan halusi nähdä, että mitäs nyt tulee uunista ulos.
Eli kaksi iltaa työstettiin savesta hienoja luomuksia, jotka ope oli polttanut valmiiksi rantareissua varten (kantovesi;).Ensin työt lasitettiin.

Annettiin hetken kuivua uunin päällä,laitettiin poltettavaksi, jossa esineet tulivat aivan punaisiksi (mun kissa just menossa).Sitten työt siirrettiin pihdeillä seuraavaan pönttöön eli ne savustettiin. Savustuksessa saadaan musta väri lasittamattomaan kohtaan. Aika hurjaa puuhaa, lieskat melkein veivät kulmakarvat. Varovainen siis sai olla ettei polttanut itseään.Ja kuuma esine nostetaan kylmään vesiämpäriin ja pestiin noesta puhtaiksi. Tässä vaiheessa väritkin tulivat esiin.Ja mikä hauskinta tai suurimpia pettymyksiä, samasta väristä voi tulla ihan erilaisia! Siksipä ei kannattanut odottaa liikaa jotain tiettyä, koska eihän se ollut sinnepäinkään välttämättä.
Onneksi kurssikaverit ihastelivat niitäkin, joihin itse ei ollut tyytyväinen.

Nämä ovat kaikki neljä samalla värillä lasitettu. Pääsevät puutarhaan, mitä lie??


Toivoin näistä tulevan punaisia..

Talon seinät piti olla valkoiset ja katto ruskeavoittoinen.


Näihin kahteen työhön olen tyytyväinen. Niissä on myös krakleerausta, lasitteessa säröä. Kissakin menetteli, näette sen sitten puutarhassa.
Pidin käsiä ristissä, että kukon heltta edes olisi punainen. Jess olihan se. Muuten väritys ei ollut sellainen kuin ajttelin, mutta ihan onnistunut siltin. Kaikki työni pysyivät ehjinä. Monella meni paljonkin rikki, se harmitti:(
Tämä oli kivaa!!

2 kommenttia:

  1. Hienoja töitä olet saanut aikaiseksi! Tuo näyttää kyllä kiinnostavalta ja kivalta hommalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kivaa ja yllätyksiä täynnä. Aurinkokin suosi meitä ko päivänä.

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!