perjantai 12. joulukuuta 2014

Korvien puhdistusEipä ole hetkeen eläimemme lääkäriä tarvinneet. Nyt muutama päivä sitten ihmettelin, miksi koira niin innokkaasti tökkii ja nuolee meidän epileptikko-Pörröä. Teki samaa silloin tosi paljon, kun sairaus todettiin. Eli mikäs nyt taas on. Kissassa en huomannut mitään erikoista. Tätä vaan jatkui ja koira nuoli kissan toista korvaa, kissa ei ole sitä mitenkään oireillut. Korvapunkkeja sillä on ollut ja silloin rapsutti sekä ravisutteli päätään. Putsasinkin korvaa paperilla, eikä siihen tullut mitää, eikä korva haise. Saman näköinen korva oli kuin on sillä ollutkin, ei täysin puhdas, kuten toisella kissalla. Sitten huomasin kissan nukkuma paikalla pieniä vuoto plänttejä, joten korvan on pakko vuotaa, siinä on jotain vikaa. Myös koiran jatkuva kissan "kiusaaminen" alkoi käydä hermoille. Eli soitin ajan eläinlääkärille. Siellä käytiin ja korva tarkastettiin.On se kumma miten kotioloissa ärhäkkä kissa on eläinlääkärin pöydällä ihan lamaantunut, siellä korvien puhdistus sujui kuin tanssi!
Sitä kahvinpurua vähän korvasta löytyi, kaipa korvapunkit sitten olivat syynä vaivaan. Pörrö sai kipu- ja B-vitamiinipiikin. Ja kotiin tuli korvageeliä, jota laitetaan 2 kertaa viikon välein. Hanskoja tullaan tarvitsemaan! Korvageeli on ivermektiiniä. On se monipuolinen aine, kun sillä hoidetaan hevoselta madot, ihmiseltä syyhy ja kissalta korvapunkit. Kaipa vielä johonkin muuhunkin..Ostin sitten vielä molemmillle kissoille matolääkkeen, joka laitetaan niskaan. Huomattavasti helpompi toteuttaa kuin suuhun annettavat. Koko lysti maksoi 85e.Pörrö meni heti kotiin päästyään piiloon. Myöhemmin uskalsi jo näyttäytyä.

5 kommenttia:

 1. No täälläpä törmäsin ekan kerran epileptikko-kissaan. Ei niihin kovin usein törmää. Onko Pörröllä lääkitys? Meillä on sattunut niin "hyvä" tuuri, että on kaksi epilepsiaa sairastavaa kissaa. James the Puutarhaetsivä sai loppukesällä muutaman kohtauksen pitkillä aikaväleillä ja se tutkittiin tuolloin tarkkaan. Mitään ei onneksi löytynyt. Jäätiin kuitenkin vielä tarkkailemaan. Nyt reilu viikko sitten tuli oikein raju kohtaus ja eikun taas lekurille, vielä vähän lisää verikokeita, ja nyt aloitettiin lääkitys. Kissoilla epilepsia on todella harvinaista ja meillä on kaksi, vaikea tuota oli uskoa todeksi. Yleensä kissat kyllä ovat oikein mallikkaasti lääkärillä. Hyviä vointeja Pörrölle, kyllä ne korvatkin siitä taas paranevat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on lääkitys, Barbivet. Ensin alkuun sai neljänneksen tabletista joka päivä ja kun se tuntui vallan apaattiseksi, nukkuvaksi ja ruokahaluttomaksi tekevän kissan, niin nyt annan joka toinen päivä, välillä joka kolmaskin päivä. Pörrö voi nyt oikein hyvin. Se on sairastanut jo reilun vuoden epilepsiaa. Kerroin sen toteamisesta täälläkin. Ne kohtaukset olivat kyllä kamalan pelottavia! Onpa todella "tuuri", että kahdella kissalla epilepsia.

   Poista
 2. Ai, mielenkiintoista, kohtaukset ovat pysyneet tuolla poissa. Omppu saa meilläkin neljänneksen kahdesti päivässä, kerran yritettiin vähentää, mutta kohtaus tuli, eikä sen jälkeen olla uskallettu. On se niin hirveää katsottavaa. James saa nyt puolikkaan kahdesti päivässä. Ens viikolla pitää mennä tarkistuttamaan se veriarvo. Barbivetiä meilläkin. Onko Pörrö tyttö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä todellakin kohtaukset loppuivat heti lääkityksen jälkeen, eivätkä ole lääkkeen vähennyksen jälkeen palanneet. KOP KOP! Kyllä Pörrö on narttu, leikattu sellainen ja muistaakseni nyt 10v, ihan tavallinen maatiainen, tosin emän emä oli norjalaisen metsäkissan näköinen ( oli villi, joten en tiedä oliko enää puhdas sellainen).

   Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!