torstai 21. heinäkuuta 2016

Kasvarissa kukkiiMunakoiso. Voi, että miten kaunis kukka sillä onkaan. Jo pelkästään siihen olen tyytyväinen, toivottavasti vielä ehtii itse syötävä hedelmäkin(?) tulla. 


Pieni nuppu14.7 kuvattu
 
Kukka on ollut monta päivää, saas nähdä koska alkaa näkyä onko hedelmöittynyt.  Olen yrittänyt niitä tupsutella. Olen myös latvonut kasvit, etteivät liian korkeiksi tule. 17.7. kuvattu

Tänään kuvattu
 
Hedelmöittämisessä onkin ollut ongelmia vesimelonin kanssa. 
Piti oikein alkaa hakea tietoa, että miten ne melonit kehittyy ja piti alkaa avittaa, kun noita pörriäisiä ei tarpeeksi kasvarissa ole. No, nyt on pari pientä selvästi kasvanutta alkua, toki vielä ei sovi nuolaista;). Meloni on kasvanut katossa kiinni olevaa narua pitkin ylös ja nämä alut ovat siellä yläpäässä, että mukavaa, jos niistä hiukankin painavia tulee..
Paprikat kukkivat myös paljon, mutta noista ei enää ehdi tulla paprikoita, mutta muutama hyvä alku on ja ne jaksavat varmasti kasvaa kunnon kokoisiksi. 
Tämä ilmeisesti on chili, nyt siinä on lisää kukkia ja alkujakin. Tämä yksilö iti vasta kasvarissa, enkä edes tiennyt mikä oli, kun olin jo luullut ettei mikään yhtään idäkään. Sen tiesin, ettei rikkaruoho ole, joten annoin kasvaa. Se kasvattaa chilin alkuja toivottavasti vielä pitkään.
J.K. Ja meni metsään oikein kunnolla, valveutunut bloginlukija varoitteli, että kyseessä mustakoiso. Lähemmin tarkasteltuna todellakin on pahanlaatuinen ja myrkyllinen rikkakasvi. Eli hävitetty on, ennenkuin ehti poksauttelemaan mustaksi muuttuvista marjoistaan siemeniä sinne tänne!!
Tomaatissa(Tiger) on jokin mutaatio, kaikki kukat yhdessä rykelmässä ja samoin siis kehittyvät tomaatit, aika erikoinen rypäle. Pari tomaattia inan punertaa vasta.Kirsikkatomaatissa on ainakin paljon alkuja, hyvin on tänä vuonna tomaattieni hedelmöitys onnistunut. Samoin kurkkuja tullut erittäin hyvin viime vuoteen verrattuna.
Kaskinauriit ovat saaneet riittävästi vettä, etteivät ole olleet karvaita, vaikkei niin kauheasti ole vettä satanutkaan. Kaivovedellä ei kuitenkaan ole vielä tarvinnut kastella yhtään. Kiitos varastoon laitetun rännin. On saanut kerätyksi sadevedestä hyvin kasteluvedet.


Vaikka omat kaalit ovat mitä ovat, onneksi ammattiviljelöiden kaalit ovat onnistuneet. Kokeilin grillissä pekonilla käärittyjä kaalin paloja. Ne olivat todella hyviä, tosin kuvan maalaismakkara ei ollut makuuni.. pekoni-kaalit eivät edes tarvinneet mitään maustetta, kunhan ei grilli ole liian kuuma, niin hyvää tulee!


Ostin tällaisen savipadan, puoleen hintaan, meidän ulkopönttöuunia varten. 


Siinä vasta hyvää ruokaa saa tulemaan ja kaikki samassa. Tänä kertana kaikilla oli niin kova nälkä, ettei valmiista sapuskasta saanut kuvaa. Sattumalta myös löysin juuri padalle tarkoitetun keittokirjan kirjaston poistoista. Kirjastosta sai (kontti kaupalla) ottaa mukaansa vanhoja kirjoja! Vähän tuli mukaan askerteluakin varten vanhoja kirjoja..


Misu sai tänään rokotuksen ja vanha kissa pari satsia matolääkettä=65,20e. Vieläkään eivät tule juttuun, niin paljon ei murinoita enää onneksi kuulu kuin alussa. Misu vaan hyökkää kohden, vähemmästäkin sihinöiti siitä tulee. Viikonloppu lähetyy, menkää vaikka mustikkametsälle! Minä menen töihin:(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!