tiistai 12. heinäkuuta 2016

Voi kaalikoiTänä vuonna ei totta vieköön syödä lehtikaalishipsejä! Kanat saavat rippeet, jotka kaalikoit ovat jättäneet, eli pelkän ruodin!
Kaalikoita on ollut tänä vuonna satakertaisesti viime vuoteen verrattuna kertovat hyönteistutkijat. Eikä tarvitse edes olla tutkija, että sen päätelmän voi tehdä. Lehtiä ravisuttamaalla niitä pikku perhosia lenteli niin, että itsekin huitoi niitä paniikissa pois. Ei ole ihme, että kaalien lehdit ovat pitsiä. Tässä kaalikoi kuvassa parvet ovat vasta rantautuneet pihallemme.


Koit ovat iskeneet myös ensimmäsitä kertaa laittamaani parsakaaliin ja kaskinauriin lehtiin. Laitoin hyönteissyötiksi myös krassia, nekin ovat kelvanneet kaalikoille. 
Muut ovat säästyneet. No ei voi mitään, kirvoja on ollut toisessa luumupuussa hirmuisesti. Sinipallo-ohdakkessa en ole ennen nähnyt kirvoja, mutta sen sijaan ukonhatussa on niitä joka vuosi.
Samoin nyt kukintansa aloittavassa neilikkaruusussa, joka vaivoin säilyi hengissä talvesta, on aina kirvoja.


Omenoita ainakin näyttäisi tulevan.


Myös metsässä näyttäisi mustikoita olevan. Sen verran olen poiminut, että piirakka on tehty ja hiukan pakkaseen laitoin. Ihan eivät vielä ole kunnolla kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!