tiistai 1. marraskuuta 2016

Apela


Moikka pitkästä aikaa!
Nyt saatiin eilen kaikki kanat sisälle omaan Apelaa!


Tuli vähän yllätyksenä, kun kyselin talvihoitopaikkaa ja eivät enää ottaneetkaan vieraita, halusivat vaan omiksi tarjottuja kanoja. Eihän siinä sitten muu auttanut, kun ruikuttaa vanhemmille ja onnistuin. Ei meinaan hoitopaikkaa löytynyt. He innostuivat rakennuspuuhasta ja niin syyskuun puolivälissä alkoi kanakoppiprojekti. Neljän ihmisen voimi sitä sitten paukuteltiin. Kierrätysmateriaalia on paljon. Ulkolaudoitus vielä puuttuu ja listaa ja tietty maali. Laudoitusta voidaan tässä säiden mukaan tehdä.
Oli muuten älyttömän hyvät kelit, kerran satoi.

Mutta ensin pääsivät sisälle uudet kanani. Oikein hyviä nimiä en ole vielä keksinyt, mutta ovat Toffeliina ja Sekuliina.
Ostin Orpingtonin ja sekarotuisen nuorikon. Orpista toivon hautojaa ja sekuli vaan iloksi. Se saattaa munia vihrehtäviä munia, eli siinä olisi tiedon mukaan araucanaa, hy-lineä ja orpingtonia. Minkä varisiä munia tulee orpilta? En huomannu myyjältä kysyä.


Kotimaiset maatiaiseni eivät oikein ulkomaisista välittäneet. Apekin äimisteli uusia nuorikoitaan, että ovatpa merkillisä, kun ovat isompia kuin hän! Tappeleluita ei ainakaan Apelassa ole tullut, kunhan uudet pysyvät poissa ylimmältä orrelta..
Vanha koppakas- Tyyne valloitti heti alimman pesän ja meni nukkumaan sinne. Orrellekin yritti, mutta sen tasapaino oli niin huono, että muksahti saman tien alas ja painui suosiolla pesään:D
Kyllä on huojentavaa, kun kanat ovat omassa pihassa. 
Tänään sain haravoinnin loppuun. Että sen, Apelan ja talvirenkaiden puolesta saa tulla luntakin. 
Tervetuloa uudet lukijat!

6 kommenttia:

 1. Täälläkin ollaan iloisia, että munia saadaan talvellakin! Toivottavasti teillä lämpö riittää hyvin, sähkölasku kun tuo helposti munakilolle liikaa hintaa. Mutta kun se on harrastus meilläkin, niin onhan siitä maksettava. Meillä on lisäksi oma pieni lämpölautanen vesiastian alla. Noita orsia katselin, tarkkailepa tuleeko yläorsilta kakkaa alhaalla olevien päälle. Yleensä ne laitetaan vinoon, niin että kaikkien sulat pysyvät puhtaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrastustahan tämä on, paljon halvemmaksi munat tulis kaupasta, alle euron kilo. Tässähän tietää mitä syö ja on ne niin kivoja seurattavia. Mutta saan pitää kanoilleni vaikka tropiikin lämpöä, että peittoaa hevosharrastuksen;)
   Meillä ei todellakaan ole orret vinossa, vaan tarkasti vatupassilla laitetut:D ja tietysti ovat eritasossa, etteivät kaki toistensa päälle, homma hoidossa.
   Kunhan nyt alkais niitä munia tulla sulkasadon jälkeen. Talvihoitopaikankin pitäjä viime talven alussa ihmetteli, kun eivät muni, tais olla jo lähellä joulua, kun alkoivat.

   Poista
 2. Varsin hyödylliset "lemmikit" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Syövät kotiloita, antavat ravintoa eli munia, lannoitettakin tulee kiitettävästi, askarteluun höyheniä ja kanaterapiaa..mitä jäi sanomatta? Niin ja pataankin voi laittaa..lemmikin???

   Poista
 3. No kivan kopin rakensittekin kanoillenne. Ainahan tuo harrastus maksaa, olkoon mikä harratus vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkolaudoitus vaan uupuu. Hyvin on lämpö pysynyt kopissa ja mikä parasta näin joulun alla, kanat ovat runsaan viikon verran munineet! Kaksi ylintä kerrosta munintapesissä on ahkerassa käytössä.

   Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!