maanantai 2. tammikuuta 2017

Pienestä onnellinen

Hyvää alkanutta vuotta 2017!

Tuossa joulun jälkeen ennen vuoden vaihdetta mun uusista kanoista toinen alkoi munia ja onkin muninut joka päivä ruskean munan. Kyllä sitä voi yhdestä munasta tulla onnelliseksi. Ensin jännitti, koska niitä alkaa tulla ja minkä värisiä, nyt että missä ovat. Ensimmäinen oli kanalan lattialla, nyt jo on pesintäkopinkin löytänyt. Vielä odotan Sekuliinan munia. Tänäänkin oli 5 munaa, pian niitä on kyllä kerta kaikkiaan yli oman tarpeen. 


Olettaisin tämän olevan lady Toffeliinan muna, kun toisella vois olla hieman vihrehtäväkin muna tai ruskehtava..tiedä sitten. Mutta Toffeliinan heltta on erilainen kuin Sekuliinan ja vanhoilla heltat kutistuivat ihan olemattomiksi sulkasadon aikaan ja nyt taas ovat verekkäitä lerppuja. Olenko hakoteillä?


Nämä lintuinfluenssa merikotkat on vähän muuttaneet kanalaan meno systeemejä. Onneksi sain suoraan Eviran eläinlääkäriltä ohjeet ja neuvot puhelimitse, kuinka omassa kanalassani toimin. Vielä ei ainakaan ole kuolleita lintuja pihapiirissä näkynyt. Niitä, kun olemme alkaneet syksystä ruokkia, ei voi lopettaakkaan. Toivotaan, ettei epidemiaksi muutu, ihan niitä ajattelen, joille tämä siipikarjan hoito on elinkeino.

2 kommenttia:

 1. Muistan lapsuudesta kuinka jännittävää oli etsiä kanalasta munia. :) Kivaa kun on mitä odottaa. Hihh.

  Hyvää ja onnellista uutta vuotta myös teille! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,kiitos:)
   Joo, ja joka päivä olen yhtä innoissani..pöhkö, mikä pöhkö:D

   Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!