tiistai 10. syyskuuta 2013

Kukkasiirappia


Pitipä kokeilla kukkien terälehdistä siirappia/marmeladia. Niin paljon kukkivat nyt siemenestä laittamani kääpiösamettiruusut, että mietin, miten niitä syötäviä voisi hyödyntää. Voikukkasten tapaan sitten aloin kokeilun.Eli kukkia, vettä sitruunaa ja hillosokeria, määrät oman mielen mukaan. Sitten nappasin vielä muutaman kurttulehtiruusunterälehdinkin maistiksi. Voi miten ihania tuoksuja tulikaan. Ruusua keittäessäni ensin vesi oli likaisen sinistä ja kun lisäsin sokerin, muuttui väri kauniin helakan vaalean punaiseksi. Reaktioiden hurmaa. Samettiruusuihin taisin laittaa sitruunaa liikaa tai kukkia liian vähän, tai sitten kukan maku on sen verran mieto, että sitruuna vei voiton. Ruususiirappi maistui juuri itseltään. Ihanan hento ruusuveden maku sitruunan kirpeys mukana. Siirappia sain siis aikaiseksi, kun käytin sokeria vähemmän.


 

 


 
Huuhtelin ja leikkasin vain terälehdet

 
Terälehtien keittäminen

 
Keltainen samettiruususiirappi ja punainen ruususiirappi

Vaikka on ollut niin kesäisen lämmintä syksyn aistii, suunnaton yö kosteus ja puista tippuu (jo kuivuudenkin takia) lehdet. Meillä ei ole satanut aikoihin. Mahtaakohan sieniä tulla pelkän yökosteuden voimin? Pitäis käydä sielläkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!