Ja näitä riittää...
siksipä niistä pitää tehdä, vaikka hilloa, josta osan laitan pakkaseen, osan jääkaapiin. Olen jo monena vuonna tehnyt tätä hilloa, enkä muista mistä ohjeen joskus olen reseptikansiooni ottanut.
2 l kuorittua kesäkurpitsaa paloina
0,5 dl vettä
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
0,5 kg sokeria
0,5 tl kardemummaa hienonnettuna
(n. 1 rkl sitruunahappoa)
Keitä kesäkurpitsa, vesi ja sitruuna, niin kauan, että kurpitsa pehmenee. Varo, ettei pala pohjaan. Soseuta esim. sauvasekoittimella.Lisää sokeri ja kardemumma. Keitä vielä 45min. Purkita kuumana joko lasipurkkeihin tai pakasterasioihin. Muista säilytysastioiden puhtaus!
Hyvää esim.lettujen, pannukakun tai jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!