maanantai 24. syyskuuta 2012

Huutokaupassa


Viikonloppuna olin huutokaupassa äitini kanssa. Satoi välillä vettä ja oli kylmä, mutta aika kului silti varsin nopeasti.Huutokaupan naapurissa oli todella hieno puutarha ja iso, en ole ennen nähnyt oikeita hevoskastanjan hedelmiä. Miehet sillä aikaa kalassa. Kissat ja koira saivat keitetyn pikku hauen.
Mutta huutokaupasta tuli kaikkea turhaa matkaan, huusin esim. yhtä kaksi kupuista vihreää lasia olevaa lamppua, mutta se meni liian kalliiksi. Maton kuteita tuli matkaan myös, juuri sopivaa virkkaukseen yhden kolmasosan hinnalla kuin mitä juuri kaupasta ostin. Pari entisöitävää tuolia (äiti entisöi, minä nautin tuloksista).


 
 
Keittotaito-kirja (3e) oli se, jota tavoittelin, kylkiäisinä tuli muut. Kustavin saven kipat huusin 3:lla eurolla, sekä roina kasa (3e), jossa monta kivaa piparikakkumuottia(siistejä, käyttökelpoisia), kynttilän jalka ja pikku lyhty ok, muut ylimääräisiä. Kai ne jonnekin mahtuu, ainakin vintille.
 
Huutokaupan jälkeen kauheella kiireellä tekemään luumuista, joissa jo miljoona, ei ny sentää, pikkukärpästä hyrräsi.
 
 
 
 
 
Ei tämänkään hillon teko kovin nopeasti suju. Kuorimiseen meni aikaa. Kuumaa vettä kun kaatoi luumujen päälle, kävi suht nopeasti kuoren pois ottaminen, luumuliha piti vaan veitsellä palotella kiven ympäriltä. Jos liian kauan luumut olivat kuumassa vedessä, ne pehmenivät, eli aika suttu touhua. Sitten keittelin luumut kattilassa, lisäsin tarvittaessa ihan hiukan vettä. Lopuksi laitoin silmämääräisellä arviolla hillosokeria, aijemmin tein pienen satsin (n. 3-4dl jäätelön kanssa ) tavallisella sokerilla ja vähän hunajaa joukkoon. Siitä tuli hyvää, ehkä hunajaa inan liian paljon. Käytin molempiin mausteeksi ripaus inkivääriä ja kanelia. Olisko voinut vaan antaa kuorien olla?
Kyllä nyt on säilötty talven varalle monenlaista. tarkoitus olisi vielä tehdä ainakin jottain hilloketta punasipuleistani, suolata sieniä, tehdä talvikurpitsasta pikkelsiä . Persiljaa muuten kuivasin tänään takassa, en tiedä käytänkö sitä vaikka hevoselle, pidän ruuassa enemmän tuoreesta tai pakastetusta persiljasta. Tänään tuli myös ajettua hevonen ja sen jälkeen kävin toisen kerran metsässä sienessä ja vähän puolukoitakin sain. Sienipiirakan tein myös. Siitä tuli tosi hyvä. Ohje tulee seuraavalla kerralla.
 
 
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!