lauantai 22. syyskuuta 2012

Riistakäristysborssi


Mukavaa, että eilen ukkonen hajoitti toisen tietokoneen, siinä ei enää netti toimi ja tämäkin, jolla nyt olen takkuilee. Onneksi sen piuhat oli irti seinästä! Täytynee ottaa yhteys varmuudeksi puhelinlaitokseen maanantaina. Että harmittaa!!




No, asiaan. Tein tänään syksyistä keittoa punajuurista ja porkkanoista.
5 litran kattilalliseen käytin:


n. 1kg punajuuria
n. 500g porkkanoita
200-300g keräkaalia
2 isoa sipulia
240g riistakäristystä(pakaste)
n. 1rkl kuivattua murennettua lipstikkaa
pippuria myllystä
1tl kuivattua timjamia
suolaa oman maun mukaan
3 laakerin lehteä
vettä niin, että 5l kattila melkein täynnä


1. Otin jo hiukan ennen pakasteen sulamaan.
2. Ensin kuorin juurekset ja tein niistä karkeaa raastetta yleiskoneella. Kaalista leikkasin ohuita suikaleita (kaalin jämä kaalikeiton jäljiltä).
3. Laitoin ne kattilaan kiehumaan ja sillä aikaa siivutin sipulit renkaiksi .
Sillä välin puhdistin ruusunmarjoja hilloa varten. Huh, hillon saa kyllä kaupan hyllyltä paljon paljon helpommalla! Näperrystä ja pitäisi kuoria paljon. Monesta marjasta osan oli mato tuhonnut. Sain pienen purkillisen hilloa. Keitin marjat sokerin ja pienen vesi määrän kanssa, soseutin sauvasekoittimella ja vielä keitin, että sakeni. Purkitin. Makealle ruusunmarjalle maistui.


 

4. Lisäsin sipulit keittoon ja paistoin lihan, johon lisäsin suolaa ja pippuria.
5. Liha keiton joukkoon ja mausteet, annoin hetken vielä maustua ennen ruokailua.
Vastaavantapainen ohje (syyskuu) K-ruokakaupan lehtisessä.

Jälkiruuaksi oli puolukkavispipuuroa. Itse poimituista puolukoista.

 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!