sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Sitruunan tuoksua


Istuskelen keittiön pöydän ääressä, kissa istuu samalla tuolilla, juon aamukaffeita ja nautin sitruunakakun viimeistä palaa.
Töissä tuli paha pettymys organisaation puolelta, joka meillä n vuosi sitten vaihtui ja odotukset tietysti olivat suuret ainakin osin. Ja yksi suuri toive oli,( kun johto tuli nyt saman katon alle, viereen, toiselta paikkakunnalta)hyvä tiedottaminen henkilökunnalle. Ja miten kävi, uusista asioista sai taas, kuten edellisenkin työnantajan aikana, lukea päivän lehdistä!! Sanomista siitä tietysti tuli ja sitten oli iltapäivällä sähköpostia laitettu valitteluista, kun niin nopealla tempolla asiat etenee, ettei ehditty informoida henkilökuntaa (ja seli seli). Lehtihaastattelu kyllä ehdittiin antaa, vissiin keskellä yötä, kun juuri edellisenä päivän yksi johtohenkilö luonamme kävi, ja toiselle ilmoitin ja pyysin tiedotetta, juu pitää tiedottaa( asia vahingossa ulkopuolelta esille ja me kentällä täysin tietämättömiä). Suorastaan vihaksi otti. Meidän ylinjohto sanoi,eräässä koulutustilaisuudessa, että johtajan/esimiehen ei tarvite kentällä näkyä, sillä on muutakin tekemistä! Olen niin erimieltä tästä ja varsinkin nyt! 
Siruunakakku, kahvi, kissa ja rauhallinen aamu saavat tsemppaamaan tämä päivän töihin menoa.

Sitruunakakku

200g huoneenlämpöistä voita
3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 sitruunan mehu
1dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta

koristeluun tomusokeria

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää raastettu sitruunankuori ja mehu sekä maito samalla sekoittaen.
3. Sekoita kuivataineet keskenään ja siivilöi seokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 45 min.Tarkista kypsyys tikulla.Ohje on uusimmasta Glorian ruoka ja viini-lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!