maanantai 18. marraskuuta 2013

Muscovadojäätelö


On pitänyt jo aikoja sitten kokeilla itse tehtyä jäätelöä, ilman jäätelökonetta. Nyt ryhdistäydyin, kun viikottaista ruokalistaa tehdessäni löysin ohjeen Gloria-ruokalehdistä(3/13). Ja kun ohjeesta jäi valkuaista, tein koristeeksi marenkeja. Jos näitä teet, älä aloita illalla puuhaa, sillä molemmat vievät aikaa. Itse havahduin asiaan ehkä vähän liian myöhään, mutta elokuvaksi saatiin hyvällistä.



(5 annosta sai hyvin)
4 kananmunankeltuaista
1tl vaniljasokeria
1dl muscovadosokeria
1½dl kevytmaitoa
2dl kuohukermaa
1dl glukoosisiirappia
lisäksi
mantelirouhetta/pähkinöitä
marenkia

1. Vaahdota keltuaiset ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi pinnoitetussa kattilassa. Lisää keltuaissokerivaahto kuumaan kermaseokseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois levyltä. Anna jäähtyä. Tässä kohtaa voit myös lisätä pähkinät.
2. Kaada jäätelöseos pakastuksen kestävään kulhoon ja siirrä peitettynä pakastimeen vähintään 5-6 tunniksi. Sekoita jäätelöä muutaman kerran pakastamisen aikana, jotta rakenteesta tulisi kuohkeampaa. Itse laitoin yhden satsin jo valmiiksi annosastiaan, jossa jäätelö valmistui nopeammin ja lisäsin siihen myös pähkinät, koska kaikki eivät niitä halunneet.
Annostele jäätelökuhalla tai lusikalla jähmettynyt jäätelö tarjolle ja koristele marengilla, pähkinöillä tai mitä ikinä itse haluat.
Muscovadosokerista tuli kauniin ruskehtavaa, vähän kuin salmiakille maistuvaa jätskiä. Mantelirouhe antoi purtavaa. Hyvää, olisin syönyt enemmänkin..



Marenki valmistui samalla suht valmiiksi tai ainakin syötäväksi.
Valkuaiset ja n 7rkl sokeria vaahdotetaan kovaksi vaahdoksi, pysyy astiassa, kun laitat sen ylösalaisin. Pursotin pursottimella kakkaroita, ohut kerros paistuu nopeammin. 1-2 tuntia 100 asteisessa uunissa ja 50 asteessa ainakin 2 tuntia, mutta saavat olla paljon kauemminkin. Otin loput tänä aamuna pois uunista(uuni pois päältä), hieman tahmeita keskeltä, paksuimmasta kohtaa, reunat varsin rapeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!