perjantai 27. joulukuuta 2013

Vatsat täynnä


Joulu oli ja meni. Ns. rääppeistä nautitaan vielä nuutinpäivään ja sen jälkeen joulujutut on poissa. Joulupöydässä aattona huokaisin ruokailun jälkeen, että tässäkö tämä uurastus taas oli, hetkessä ohi. No saahan sitä perheen äiti joulupäivistä nauttia, kun ei tarvitse laittaa ruokaa, kun jääkaappi on sitä valmista täynnä ja koko talo on kunnolla siivottu, ei tarvitse siivoustakaan miettiä. Saa vain olla, kutoa, syödä pikkuherkkuja ja suunnitella, vaikka kevättä. Paitsi, että itse olin töissä pyhät, mutta rauha oli sielläkin maassa. Sukulaisissa oltiin perinteen mukaan tapaninpäivänä.




Meidän joulukattaus oli tänä vuonna punasävyinen ja ruoka varsin perinteistä, laatikot, kinkku, rosolli jne. Uutena oli bataattilaatikko ja maksalaatikko jäi pois, maksapateeta kylläkin löytyi. Saksalainen jouluolut sopi aika hyvin jouluruuan kanssa.







Eläimet saivat tietysti oman osansa ja kuvista näkyy, että varsin täyden vatsan kanssa huilivat. Ulkona oli pimeää päivät ympäri ja vettäkin saatiin, huoh:( Mutta nyt mennään jo vauhdilla kevättä kohti ja pian on taas valoisampaa. Varmasti se kunnon talvikin sieltä vielä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!