maanantai 17. kesäkuuta 2013

Mansikkakakku


 

Syötiin viikonloppuna mansikka-kerma-suklaakakkua. Tytär ei halunnut synttäribileisiinsä kakkua, joten nyt sitä sitten vasta tuli tehdyksi.
Ohjeita otin Leivotaan-lehdistä 2/13.



Suklaakakkupohja:

6 munaa
3dl sokeria
1dlvehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1dl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Uuni lämpiämään 175 asteiseksi.
Lisää kuivat aineet taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (23-25cm). Kypsennä 35-40min.
Anna kakun jäähtyä, leikkaa kolmeen yhtä suureen osaan.
Kostutin kakkua soodavedellä laimennetulla Poplella(sitrus-mango).


Täytteeksi laitin:

 
Äidin maasta itsepoimitut

 
Helppo ja nopea


1. Tein pussin ohjeen mukaan vaniljanmakuista kakkumousseeta. Jaoin sen kahtia. Alimmaiseen kerrokseen: mousseeseen vanijajogurttia n 1dl ja n 250g pakkasesta otettuja vadelmia. Joka käänteessä maistelin tuotostani. Sopisi vallan mainiosti jälkkäriksikin.
2. Toiseen kerrokseen: sulatin maitosuklaata n 100g ja lisäsin mousseeseen sekä hiukan vanilja jogurttia. Seuraavaksi laitan tummaa suklaata.

Päälle:
4dl vispikermaa vaahdoksi, vähän vaniliinisokeria
rasiallinen mansikoita
mintun lehtiä koristeeksi.

Molempia jäi vähän ja tein sekoituksen: mansikan paloja, minttua silputtuna, pieni loraus balsamicoa ja kermavaahtoa. Menetteli.

 
Kaunis pullokin

 
Oikein hyvää, ei liian makeaa



Ostin myös Alkosta juotavaa, suosittelivat uutuutta hapollista sangriaa. Olikin hyvää, hedelmäpalojen ja jäiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!