lauantai 19. maaliskuuta 2016

Nokkosleipä


Keräsin ja kuivasin nokkosia alkukesästä viime vuona ja nyt vasta "maltoin" niitä käyttää. Toukokuussa menen nokkoskurssille.


Muuntelin aikaisemmin tekemääni ohjetta siten, että jauhoja oli nokkosen lisäksi näin:

4dl spelttijauhoja
3dl vehnäjauhoja
n 2½ rkl hienoksi murskattuja kuivattuja nokkosia
1tl suolaa
Muuten alkuperäisen ohjeen mukaan.Tuore leipä on hyvää, siitä ei pääse mihinkään!


Meidän pihassa on useasti ollut viime aikoina tällainen söpö kissa. Tänä aamunakin se istuskeli rappusilla ja oma kissa rappusten kaiteella. Eli taitavat olla väleissä. 

 
Yksi huono puoli tuossa komeassa kissassa on, se pissii joka paikkaan! Ulko-oven viereenkin on päästänyt niin, että koko eteinen haisi ihan hirveälle. 


En tiedä kenen on. Onkohan leikkaamaton kolli? Vai päästelevätkö leikatutkin samanlaisesti? En muista millainen meidän leikattu kolli oli, siitä on jo runsaat 10v aikaa. 
Oma kissa tekee kanssani pihakierroksia ja nuuskuttelee mahdollisesti kollin merkkauksia. Paljon minulle "haisteltavaa" ei siellä vielä ole. Pitäisi mennä a-tikkaiden ja sahan kanssa sinne heilumaan.

   
 Viikonloppuja!!

2 kommenttia:

 1. Kissoista en tiedä mitään ,mutta tuo leipä. Voi kun saisi maistaa. En usko että itse saan aikaiseksi kerätä nokkosia, tai mistäpä tuota tietää. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulee uusia lukijoita, tervetuloa!
   Nokkosten kerääminen on onneksi varsin helppoa, kunhan on kunnon hanskat kädessä.

   Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!