perjantai 2. toukokuuta 2014

Ai kun kiva:(


Eipä lähtenyt toukokuu kauhean mukavasti alkuun. Aamulla heti pari takaiskua! Tuli lunta ja isoja hiutaleita, sekä vielä pahempi. Lumet suli iltapäivään mennessä, eikä harmittanut olla töissä. Illalla oli vielä kylmä tuuli.Joku peevelin elukka on syönyt samettiruusun planttuja ja lobeliat!! Vien aina sisältä kylvökseni alkuun lähdön jälkeen ns saunakamariin, joka on hieman viileämpi paikka. Ikinä ei ole näin käynyt, että kasveja siellä olisi syöty. Siellä on kuivattu hevosenleipiä iät ja ajat, niihin ei ole koskettu, eikä yhtään hiirenpapanaa näy missään nytkään. Mutta samettiruusuistakin oli vain varsi jäljellä. Itku meinas tulla, kun lobeliat näin. Olivat jo hyvällä alulla, samettiruusuja on niin paljon jo ulkona minikasvarissa, että niitä riittää. Mahtaakohan lopelia vielä tokentua? Toista lajiketta on 4 purkkia sentään, mutta eivät kasva varmastikaan toukokuun loppuun mennessä riitävän isoiksi. Mikä ihme ne on syönyt?? Hiirtä epäilen, koska pesuhuoneen ovesta on hieman jyrsitty, että on päässyt saunakamarin puolelle.Ilmastointiröörin tukia jo aikaisemmin, sieltä ei ole päässyt, mistä sitten? Hitsi! Olis syönyt jouluisen amarylliksen lehtiä, kun sekin pöydällä on säilössä, se ei olisi harmittanut yhtään niin paljon. Kräpsä on viritetty..Tämä harrasteviljely on joskus haasteellista;)
2 kommenttia:

  1. Voi harmi! En kyllä ole tuollaisesta tuhosta kuullut. Vesimyyrä? Kyllä uskoisin, että lobeliat vielä puuhistuvat, mutta iakaahan se vie.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään! Enkä enää ymmärrä mistä ihmeestä tulee edes sisälle:( Riistakamera olisi nyt kätevä. Joo itseasiassa kukkamaassani lähellä saunarakennusta on muutama kolo(ei kuitenkaan mitään kasoja), jotka keväällä aikaisemmin tukin kukkien kuivilla varsillla. Olisko sama ötökkä?! Vesimyyrä. Söisi ulkona eikä sisälle änkis pieniä alkuja napsimaan..

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!